Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Yıldızlar arasında

Arda Turan, Barça formasıyla ilk kez Camp Nou'da sahne aldı

Atletico Madrid'in sahadaki patronu olan sağda, solda, forvet arkasında oynayan Arda, dün Barcelona formasıyla siftah yaptığı maçta Rakitic'in pozisyonunda şans buldu… İniesta, Rakitic, Arda zaten EURO 2016 grubumuz demek… Bu mevki 6 aydır oynamayan bir oyuncu için belki de en zorlu pozisyon… Sağ içte hem hücuma destek verip Messi'nin pas istasyonu olacaksınız hem de Alves'in kademesini kollayıp orta sahayı tutacaksınız. Arda dün heyecanlıydı, bir o kadar da uzun yıllardır Camp Nou da forma giyiyor gibiydi. Tansiyonu yüksek bir derbiydi… Espanyol'un sert oyunu karşısında Arda sakin kalmayı başardı. İlk iki golün hazırlanışında pozisyonun içindeydi.. Messi'nin muhteşem frikiğinde de faul yapılan pozisyonu başlattı. Çaprazda yakaladığı bir pozisyonu ise kaleciye nişanladı. Yerini 68'de Rakitic'e bıraktı. Barcelona'nın solundaki Alba-İniesta- Neymar uyumu sağda Alves- Arda-Messi arasında kurulduğunda bu iş tamamdır. Hayal etmeyi bilen Türk çocuklarının kahramanı Arda Turan, 4 yıl A.Madrid taraftarı olan bizim insanımızı artık Barcelonalı yapar.

'O ESPRİ MESSİ İLE BANA ÖZEL'
Barcelona kariyerindeki ilk maçına çıkan Arda Turan karşılaşma sonrasında duygularını şöyle ifade etti: "Tabii ki bir heyecan oluyor ama rahattım. Maç da çok keyifli geçti, kazandığımız için çok mutluyum. Çok iyi hissediyorum. Geriye de düştük, kazanamasaydık çok üzülürdüm. Golle de süslemek isterdim ama öncelikle takımdaki iyi oyunculara ayak uydurmak önemli. Başka maçlarda başka şeyler de yaparım. Gerçekten keyifli ve gurur dolu bir akşam oldu. Messi'nin ikinci golünden sonra gelip kulağıma söyledikleri bende kalsın. Aramızda bir espri vardı." Bu arada milli oyuncumuz, 68'de oyundan çıkarken taraftarlar tarafından büyük alkış aldı.

MAESTRO'DAN ÖVGÜ
Barcelona'nın sembol isimlerinden olan Andres Iniesta, Arda Turan'ın ilk maçtaki performasıyla ilgili olarak "Uzun süre futbol oynamamasına rağmen Arda'yı çok iyi gördüm. Hedeflerimize ulaşmamızda bize çok yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

DEVAMI CUMARTESİ
Kral Kupası son 16 turu ilk maçında Espanyol'u 4-1 yenen Barcelona, haftaya oynanacak rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı. Arda'nın, La Liga'da ilk kez yine Camp Nou'da ter dökeceği Granada maçı ise Cumartesi günü 17.00'de oynanacak ve Lig TV'den yayınlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA