Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Anderson'dan masallar!

Gol atamadığı 3 maçın ardından 5 gollü Verona galibiyetiyle moral bulan Lazio, Avrupa Ligi'nde hiç kaybetmedi. TT Arena'da ilk hedefleri yenilmemek ve Roma'da işi bitirmek

İtalyan ekibinin sakatlıktan dönen iki ası Candreva ve Biglia'ya dikkat

Geçen sezon Serie A'dan Şampiyonlar Ligi ön eleme biletini alıp Leverkusen'a elenen Lazio, Galatasaray gibi bu sezon zirve yarışından da Şampiyonlar Ligi hedefinden de uzak. Avrupa Ligi grubundan mağlubiyet almadan çıktılar ve 5 golle kazandıkları Verona maçını geçen Perşembe oynadıklarından dolayı İstanbul'a bol bol dinlenme fırsatı bulup geliyorlar. Teknik direktör Pioli, İstanbul'daki sıcak atmosferden çekindiklerini saklamıyor ve her Avrupa deplasmanında olduğu gibi hücumdan çok savunmayı düşüneceğinin ipuçlarını veriyor.

ARTILARI

Udinese ve Genoa deplasmanları ve Mustafa Denizli'nin izlediği evindeki Napoli maçında gol atamayan Lazio'ya Galatasaray maçının provası kabul ettikleri Verona maçında filelere gönderdikleri 5 gol büyük moral buldu. Takımın 3 önemli silahından ikisi Candreva ve Biglia'nın sakatlıklarının geçmesi, TT Arena'daki sınav öncesi en önemli artıları. Bu sezon Inter ve Fiorentina gibi güçlü takımları ligde deplasmanda devirmeyi başardılar ve Avrupa Ligi'nde de 3 deplasmanın ikisinde berabere kalıp birini kazanıp, Roma Olimpiyat Stadı'ndaki 3 maçı da firesiz geçtiler. 4-3-3 dizilişinde en önemli silah takımın maestrosu Felipe Anderson. Biglia ise Galatasaray'daki Selçuk'un muadili bir orta saha. Candreva da gününde olduğunda rakip savunmayı zorlayacak yetenek. Avrupa Ligi'nde takımı iten adam ise Sergej Milinkovic-Savic.

EKSİLERİ

Serie A'da 25 haftada attığı kadar yiyen (34) bir takımın iyi savunma yaptığını kimse söyleyemez. Özellikle rakibin kanat akınlarında büyük gedikler veriyorlar. Kenardan gelecek olan Klose herkesin ezberlediği kurt golcü ama artık kariyerinin sonunda. Sahalarında Milan, deplasmanda Napoli karşısında yaşadıkları hezimetlerde ilk golü yedikten sonra toparlamayan Lazio performansları görmüştük. Biglia ve Felipe Anderson'un pas bağlantısı kesildiğinde nefessiz kalacak bir takım Lazio. Galatasaray, Avrupa'da bir marka olan ama kadrosu ve form grafiğiyle vasatı aşamayan bir Lazio ile oynayacak. İstanbul'da kaybetmeyen bir Lazio'yu, -bu sezon 3'er gol attığı Avrupa maçlarını hatılarsak-, Roma'da alt etmek kolay değil.

"ROMA FARESİ"

İki sezon önce Santos'tan gelen Felipe Anderson Lazio taraftarının en sevdiği futbolcu. Lakabı "Roma faresi" Geçen ay Manchester United'ın 50 milyon Euro teklif ettiği konuşuldu ama sambacı takımında kaldı. Bir Brezilyalı forvet arkası, ne yaparsa onu yapıyor. Adam geçiyor, ara pası atıyor, şutları büyük tehdit ve frikikleri yürek hoplatıyor. Her Brezilyalı gibi de maç seçiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA