Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

3 değil 6 atmalıydılar!

Öyle bir maç ki, ders niteliğinde. Galip geleni anlatmaya kalksak, bir sayfa yetmez. Mağlup olanı anlatmaya kalksak, 2 sayfa yetmez. Önce galipten başlayalım... Bir teknik adamın bir takım üzerindeki etkisinin bu kadar kısa bir sürede nasıl olacağını dün gece gördük. Yalnız bu sonuç kimseyi aldatmasın. Trabzonspor, fizik olarak hazır değil. En başta da Cardozo. Başkasını da sayabilirim. Ama eldeki imkanlara göre doğru kadro çıkartır, doğru oynatılırsa, Trabzon'un ne yapacağını herkes gördü. Türk takımlarının en büyük zaafı, yan toplar. Kolay gol yiyorlar. Bu Trabzon'un da en büyük avantajı yan toplar. Çok kolay atıyorlar. Yani Trabzon, diğer taraflarını biraz daha toparlarsa, belki size ters gelebilir ama ikinci yarıdan itibaren liderlik mücadelesi verebilir.
Galatasaray seyircisi bağırıyor, "Yönetim istifa" diye... Bence yanlış adres. Koskoca G.Saray Kulübü'nü idare eden liselilere istifa diye bağırmaları lazım. Hani o "Ufak olsun, bizim olsun" diyen liselilere...
Sneijder kenarda... Eh böyle bir kadroya Trabzon'un 3 değil, 6 gol atması gerekirdi... Muslera ve Sneijder'in ise bu takımda bir dakika bile durmaması gerekiyor.
Trabzonspor hiç defans yapmadığı gibi hep ileride baskı kurdu. Yani fazla yorulmadan G.Saraylılar'ın ayağından topu alıp tekrar hücuma çıktı. Yani Trabzon, Ersun Yanal'ın yönetiminde bir şeyler yapmak istedi. İyi ya da kötü. Ama G.Saray Prandelli yönetiminde bence çiftetelli oynadı. Zaten Prandelli ile çiftetelli birbirine kelime olarak çok uyuyor.
Futbolcular çok akıllıdır. Yönetimin teknik direktörler hakkındaki düşüncelerinden artı veya eksi mesaj alırlar. Bu da dünkü maçta iki takım açısından ayrı ayrı gözüktü.
Aslında maçın, 58'de bitmesi gerekirdi. Neden? Yekta'nın çizgi üzerinden elle çıkardığı top hem kırmızı, hem penaltı olsa, belki de maçın sonucu 'dört dörtlük G.Saray' olurdu. Çünkü şu ana dek 3 tane 4 gollü yenilgi var. Maçın hakemine, hem de çizgide görev yapan hakeme "Siz ne iş yaparsınız arkadaşlar?" diye sormak lazım. G.Saray'ın sahasında, G.Saraylı bir oyuncuya penaltı ve kırmızı kart gösteremeyen hakemlerden, yani korkak hakemlerden, Futbol Federasyonu 'birileri Höt deyince' maçları tatil etmelerini istiyor. Kim kimi aldatıyor arkadaşlar? Eğer bu hakemler biz korkak değiliz diyorlarsa, kendilerini böyle savunuyorlarsa, acilen göz muayenesi olsunlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA