Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

İkinci lige bile düşerler

Gözün aydın İnan Kıraç... Gözün aydın İnan Kıraç beyefendi! Gözünüz aydın Galatasaray Lisesi Okul Aile Birliği Futbol Kulübü...
Eğer bir mucize olmaz ise veya bir sihirli değnek bulunmaz ise bu Galatasaray takımı birkaç yıl içinde ikinci lige düşer. Size bu yazdıklarım belki garip gelebilir ama maalesef gerçek... Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Prandelli için "İnanılmaz şartlar konmuş sözleşmesine" diyor. Ertesi Prandelli basın toplantısı yapıyor, "Ben buraya para kazanmaya gelmedim. Beni herkes bilir. Anlaşmamda tazminat maddesi yok" diyor.
Aynı gün eski başkan Ünal Aysal beyanat veriyor, "Prandelli'nin sözleşmesinde tazminat yok" diyor. Şu andaki Galatasaray cephesinde birileri yalan söylüyor. Ama hangileri?
Anderlecht galip, kendi futbolunu oynayamıyor çünkü gerginler. Galatasaray yavaş yavaş bir şeyler yapmaya gayret ediyor. Kaptan Selçuk sahneye çıkıyor, alakasız bir şekilde kendini oyundan attırıyor. Basketbolcuların bazıları kulübü icraya vermeye karar veriyorlar, bir yerden para bulunup Fenerbahçe maçına çıkılıyor. Galatasaray basketbol takımı koçu "Arroyo dışında herkes gidebilir" diyor. Bu Galatasaray takımının vatan, millet, cumhuriyet diyerek maçları sürdürme şansı yok. Yarsuvat çıkıyor ortaya, diyorlar ki ona, "Sen emanetçi olarak 6 ay götür. Biz o zamana kadar lise ağırlıklı bir çare buluruz. Sonra kulübü bize devredersin."
Kısaca Galatasaray'ı idare edenlerin Galatasaray'ı düşündükleri yok. Bu belli zümrenin bir tek hedefi var: Ufak olsun, bizim olsun. Sezon başında futbol takımı 4. yıldızı takacağız dediler ama önüne gelen takım Galatasaray ağlarına 4'er 4'er gol takıyor. Aslında bu takımı bu hale getirenler utansın. Bu takımı ve bu kulübü bu hale getirenler utansın. Hamit diyor ki, "Türkiye'de futbolun sistemi değişmesi lazım. Bu sistem yürümez." Hamit doğru söylüyorsun da sistem değişse senin gibi son durağa gelen oyuncunun Türkiye'ye gelmemesi lazım. Sarı-kırmızılı takım dün ileride çoğalamadı. Çünkü Umut ile Burak topu ayaklarına aldıklarında 2-3 kişinin arasına girip, topu tutup, topa hakim olup arkadaşlarının kendilerine yanaşmasını sağlayamıyorlar.
Maçta 5 tane ofsayt var, 4 tanesi her zamanki gibi Burak. Burak çok net bir pozisyona giriyor, vuruş çok kötü. Bruma oynadığı sürece Anderlecht defansını en çok zorlayan adam. Hem çabuk hem akıllı oynuyor. Hem çabuk hem akıllı oynamanın bedeli kement atılarak kenara alınarak ödüllendiriliyor! Galatasaraylı oyuncular hakeme sempatik gelip yardım edeceklerine Türkiye'deki hakemlerden biri zannedip üzerine üzerine gidip adamı kendilerine antipatik yapıyorlar. Anderlecth takımının maliyeti herhalde Sneijder+Muslera kadardır. Zaten bu Galatasaray takımında Sneijder ile Muslera'ya yazık oluyor. Alın ikisini dışarıya, Türkiye Ligi'nde ortalarda mücadele ederler. Galatasaray önümüzdeki uzun yıllarda Avrupa'da aldığı kupanın tarihiyle yaşayacak herhalde. Bu gidişle bundan sonra da Galatasaray stadı kolay kolay dolmaz. Ben onların yerinde olsam bundan sonraki maçlarını 5-10 bin kişilik ufak sahalarda oynarım. Hiç olmazsa seyirci fazla görünür. Çünkü Türkiye'de artık seyirci kaliteli futbolcu, kaliteli oyun, iyi futbol istiyor. Galatasaray'a gönül verenler, biliyorum bu yazdığım yazı içinizi karartı. Ama maalesef gerçek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA