Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Pozisyon yorumsuz penaltı

Yine klasik bir Fenerbahçe maçı... Fenerbahçe iyi değil ama Fenerbahçe yine kazandı. Bu Fenerbahçe'nin kazanmasındaki etkenlerden birisi rakip takımların "Fenerbahçe" adından korkmaları...
Çok iyi biliyorum ki, şimdi herkes penaltıyı tartışacak... Beyler, pozisyon yoruma açık değil. Net bir penaltı. Mehmet Akgün, sen istersen yere düş, istersen havada kal! İstersen, ayaklarının üstünde kal. İstersen yüzün topa dönük olsun. İstersen yüzün kaleye dönük, arkan topa dönük olsun. Her ne şekilde olursa olsun kollarını kaldırdığın an veya kollarını vücut aksiyonuna uydurmadığın an bunun yorumu şudur; "Top geçmesin!" Top geçmezse hakem de böyle dün akşamki gibi penaltıyı verir.
Sen futbolcu olarak diyebilirsin ki, "O kolumu nereye sokacağım?" Sen futbolcu olarak o kolun oraya niye kalktığını çok iyi biliyorsun. Ama şunu bilmiyorsun, "Senin kalecin Gökhan düzgün bir kaleci" Dün gece hata yapmadı. Zaten pozisyonu olmayan maçta çok zor bir top çıkardı. Morali yerindeydi. Sen bu hareketi yaparak ona güvenmediğini gösteriyorsun ve takımını da yakıyorsun.
90 dakika boyunca yalandan mücadele vardı. Ancak gol pozisyonu yok! Bir tane Fenerbahçe'nin pozisyonu var, onu da kaleci Gökhan çıkardı. Bir de penaltı pozisyonu var. Erciyes takımı da aman aman bir takım değil.
Emenike memleketindeki basına beyanat vermiş; "Ben ileri uçta oynarsam, çok başarılı olurum." İsmail Kartal da dün gece ona dedi ki, "Al sana ileri uç!" Emenike dün sıfır çekti! Bay Emenike ileri uçta oynar ama iki sene evvelki Emenike olsa oynar. Bu seneki değil! Yürüyecek hali yok. İlk çıkışta rakibini 2-3 metre geçiyor ama rakibi pes etmezse 4 metre sonra onu yakalıyor. Yani rakip psikolojik olarak bırakmazsa...
Koca takımda bir tek Mehmet Topal mücadele ediyor, bu kadar yaşına rağmen biraz da Kuyt.
Maçı seyretmeyen sevgili okuyucular, Kayseri Erciyes takımı Volkan'a bir tane bile tehlike yaratamadı. İşte ben böyle bir maçın yorumunu yazıyorum.
Kayseri Erciyes'in kalecisi Gökhan'ın da bir tane kurtarışı var. Bir de penaltı pozisyonu. İşte dünkü maçın özeti bu!
İsmail Kartal, Mehmet Topuz'u oyuna alıyor. Mehmet Topuz, Fenerbahçe formasıyla seyrettiğimde çok büyük değişiklikler görüyorum, her maça girdiğinde. Ama bu değişiklikler futbolunda değil saçında! Bazen çok uzun, bazen çok kısa, bazen de orta karar! Fenerbahçe bir saça bu kadar para veriyorsa helal olsun!
Gelelim hakem Hüseyin Göçek'e; çizgi hakeminin yaptığı ikazla verdiği penaltı doğru. Kayserili Caner ile Fenerbahçeli Meireles'e verdiği sarı kartlar yanlıştı.
45+1 de Necati araya atılan topla depar atarken Fenerbahçeli Caner tarafından tutularak, indiriliyor. Net bir faul ve sarı kart bu! Tabi hakem göremedi. Bir nolu yardımcı ne yapar? Cevap; hiçbir şey yapamaz! Çünkü Caner ona kızarsa bir müddet Fenerbahçe maçlarına çıkamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA