Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Hayırlı işler!

Bedensel Engelliler Federasyonu krizindeki gerçekleri yazarımız Erm an Toroğlu açıklıyor

Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Şerefhan, mali genel kurulda ibra edilmedi, bakanlık ödeneklerini kesti

Şerefhan da federasyonun faaliyetlerini durdurdu, "Bütçesizlik nedeniyle branşları kapattım" dedi, engelliler şok oldu

Sporculara kendi şirketinden malzeme satan Şerefhan "Bu işten çekil" uyarısı üzerine "Devrettim" dedi. Ama devrettiği kişi 'eşi' çıktı

Türkiye ve engelliler, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan'ın aldığı karalarla, bir anda derinden sarsıldı... Federasyonun son mali kongresinde hakkında soruşturma açıldığı için üyeler tarafından ibra edilmeyen Şerefhan, bunun üzerine bir anlamda engellilerin de fişini çekti ve federasyonun faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı. Bunun üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı da, federasyonun ödeneklerini dondurma kararı aldı. Yaşanan bu olaylar sonrası Şerefhan, ibrasızlığı mahkemeye taşıdı ve kazandı.

DANIŞMAN MÜFETİŞ !
Ancak yeni kongre kararı almadı. Federasyon genel kurul üyeleri ise, "Şerefhan'ı ibra etmedik. Çünkü hakkında ciddi iddialar var. Bu iddialarla ilgili soruşturma devam ediyor. Aklanması lazım. Demirhan 'Bütçesizlik nedeniyle branşları kapattım' diye bakanlığı suçluyor. 'Bir önceki yıla göre 850 bin TL kasasına fazla para sokmasına rağmen nasıl oluyor da yapamıyor ve bu kaynaklar nereye harcandı?' sorusunu gündeme getiren engelli sporcular ise büyük tepki içerisinde. İşin perde arkası bir hayli ilginç... Spor Bakanlığı parayı kesince, Demirhan Şerefhan da faaliyetleri askıya alıyor. Bunun üzerine müfettişler giderek, federasyonun evraklarını denetliyor. 5 kişilik müfettiş grubu "Her şey uygun" kararını veriyor. Ama Şerefhan, bunlardan birini karardan hemen sonra kendisine 'danışman' yapıyor. Daha da ilginci; Şerefhan, TASYEV'e tekerlekli sandalye satıyor. Sattığı malzemeler için de "En ucuzu" diyor.

ÇİLİNGİROĞLU BIRAKTI
Bu kez Şerefhan'a "Sen artık bu işten çekil. Malzeme satımı yapma. Şirketi devret" diyorlar, "Tamam" yanıtı veriyor. Bir süre sonra da şirketi devrettiğini söylüyor. "Kime devrettin?" sorusuna ise "Karıma devrettim" yanıtını veriyor. Sonra da bir anda çarşı karışıyor. Mesela, üyelerden Kaya Çilingiroğlu, sosyal medyada bazı şeyler yazarak, federasyondaki görevinden istifa ettiğini duyuruyor ve de "Benim adımı bu işlere bulaştıramazsınız" diyor. Ama başkan Şerefhan "Bu siyasi bir olay. Üzerime geliniyor" ifadelerini kullanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA