Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Futbol laubaliliği kaldırmaz

Hafta içi Girne Amerikan Üniversitesi'ne söyleşiye gittim. Akşam da Beşiktaş-Liverpool maçını tam izleyemedim. Onun için de maç yorumu SABAH ve FOTOMAÇ gazetelerinde yoktu. Beşiktaş-Liverpool maçından evvel, "Bu maç ne olur?" diye sorduklarında Beşiktaş'ın şansının "Yüzde 5 veya10" olduğunu söylemiştim. "Beşiktaş elerse güzel bir sürpriz olur" diye de eklemiştim.
Bu maçtan sonra "Liverpool maçı Erman hocaya kapak olsun" diyenler oldu. Olabilir... Benim bu oranı verirken düşüncelerim şuydu; siyah-beyazlılar son 7-8 haftadır takım oyunundan uzaklaşıp, maçlarda ferdi hareketler yapmaya başladılar. Çok maçı da zorlanarak kazandılar. Futbol laubaliliği kaldırmaz. Benim bu oranı verirken temel dayanağım Beşiktaş'ın çok rahat gol yemesiydi. Liverpool maçında Türkiye'de yer yerinden oynadı. Hakikaten büyük başarı. Peki niye yer yerinden oynadı? Beşiktaş bu turu rahat geçecek olsaydı Türkiye bu kadar sevinir miydi? Hayır! O zaman yaptığın hiçbir işte "temel dayanakların" yoksa uçmayacaksın. Yani size Balıkesir maçının yorumunu yapmadan Liverpool maçının yorumunu yapmış oldum. Beşiktaş'ta iki stoper var: Ersan ve Franco... Oynadıkları maçlarda canlı el bombası gibiler. Ne zaman patlayacakları belli değil.
İşin daha da kötüsü hadlerini bilmeden oynuyorlar. Sayfa 5, resim 16, dün akşamki kırmızı kart! Ama olayı ters çevirip şöyle de bakabilirsiniz; madem adamı kaçırdın maçın sonu, bıraksan gol olacak, indirirsen kırmızı olacak. O zaman da Franco başarılı. Siz şimdi bardağın hem dolu hem de boş tarafına bakın. Bakalım ne göreceksiniz? Futbol oyununda şu vardır: Defans oyuncuları kendi ceza alanı içinde kendi forvetlerinin yardımlarına gelmesini hiç istemezler. Sebebi mi? İşte dün Gökhan Töre'nin pozisyonu. Töre her zamanki kendi attığı klasik çalımı yedi, üstüne de penalt ı yaptırdı. Yani maden suyu içti, bir de gargara yaptı! Penaltı yüzde yüz penaltıydı. Bilic diyor ki, "Lig bizim ekmeğimiz, Avrupa kupası pastamız." Bilic'e sormak lazım; pastadan evvel sıcak suya ekmek doğradılar pastadan sonra da bu sefer soğuk suya ekmek doğradılar. 1 ay sonra pasta mı ekmek mi, daha rahat göreceğiz. Ama şu var hayatın gerçeği; pasta yiyeceğim diye canım ekmekten olmayacaksın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA