Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Hakemi de yendiler!..

Başkan , yöneticileri, teknik adamı, futbolcuları dahil hiçbir Galatasaraylının dün geceki maç için "Biz iyi oynadık. Şanssızdık. Hakem bizi yaktı" gibi bir cümle söylemeye hakkı yok.
Hani bir laf vardır: "İyi, güzel de yeri gelince hakemi de yeneceksin." Dün geceki maç işte böyle bir maçtı.
Galatasaray ilk 10 dakikada sahada biraz var. Sonra ara ki bulasın! Hamza "Ben beraberliğe oynamam, galip gelmeye gideceğiz" diyordu ama bütün planını Fenerbahçe'yi durdurmak için yapmış. Eğer Fenerbahçe'yi yenmek istiyorsan üstüne çekeceksin, arka tarafına ani gideceksin. Bunu Hamza'ya söylemek lazım! Umut'un ikinci vitese geçmesi için 10 dakika lazım, bırak 4'üncü, 5'inci vitesi. Kanatlardan "Caner ile Gökhan'ı durduracağım" demişsin, Caner ile Gökhan'ı düşünmekten kendi hücumcularını düşünmemişsin. Oyundan çıkana kadar Diego, karşılaşmanın tamamında da Emre maçın kaptanlığını yaptılar. Peki Selçuk ile Sneijder ne yaptılar? La Fontaine'den masallar!
Galatasaray'da Chedjou'dan fazla ayakta kalan ve vazifesini iyi yapan yok. Peki Fenerbahçe'de kim var? Bu anlamda Emenike!
Cüneyt Çakır, zaman zaman ikili mücadeleleri bıraktı. Hatta bazı "faul verilir mi verilmez mi?" pozisyonlara "Devam" dedi. Ama bazı pozisyonlarda tuhaf kararlar verdi. Mesela bir futbolcu iki ayağı ile yere bastığında rakipten darbe yerse pozisyonu tartışırım. Ama havaya sıçramış futbolcuya ufak da olsa değersen bunu hakemle tartışmam! Bunlar sana göre, bana göre olabilir pozisyonlar ama iki net pozisyon var. Birisi 43. dakikada Hakan Balta'nın Emenike'ye, diğeri 63. dakikada Olcan'ın Emenike'ye yaptığı hareketlere sarı kart veriyorsan bence yanlış. Yüzde yüz kırmızı. O zaman hakem maça tesir etti mi? Evet kesinlikle! Bence iki pozisyon da bariz gol pozisyonu. Diego oynadığı sürece iyi işler yaptı. Çünkü çok koşup çok gezdi ve risk aldı. O oyundan çıkınca Galatasaray biraz kımıldadı. "Acaba dediler bir gol atıp işi bitirebilir miyiz?" Ama burada büyük hataya düştüler. Hükümetlerde devletin bütçesi neyse takımların da bütçesi defanstır. Arkanı garantiye alacaksın hayatın boyunca. Sabri'ye sormak lazım; Kuyt o topa vururken nerede geziyordu? Öncelikli işin ne? Zaten hücumda fazla bir şey yapamıyorsun o zaman haddini bil, rakibi bozmaya oyna sadece.
Kalecilere gelince; iki tarafın da kalecisi iyi işler yaptı. Ama Kuyt'ın vurduğu pozisyonda Muslera'nın o topu çıkarması gerekirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA