Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

İstanbul'da iş çok zor!

Maçın genelinde Beşiktaş mahcup oynadı. Böyle maçlarda bu tarz defans yapılmaz. En iyi defans demek; topu kalenden en uzakta tutmak demektir. Maç başlıyor, her geçen dakika Brugge'ün fizik üstünlüğü artarak devam ediyor. Yan toplarda zaten Beşiktaş defansı kayıp! Beşiktaş kalecisi Cenk yine güven vermiyor. Topu sektirmeden tutturduğu yok. Yan toplarda da zamanlaması yanlış hareketler yapıyor.
Atiba'nın olmaması bence büyük eksiklik. Demba Ba'ya kızabilirsiniz ama Ba'ya topu getirdiniz, verdiniz de kullanamadı mı? Gökhan Töre'ye topu verdiniz de kullanamadı mı? Beşiktaş'ta Liverpool rövanş maçı hariç diğer karşılaşmalarda maçın yükü futbolcular arasında eşit dağılmıyor. Bazılarına fazla yük biniyor, bazıları ise kaçak güreşiyor. Brugge öyle aman aman bir takım değil. Belli planları var. Ama takımın hepsi oyunun içindeler. Eğer dün geceki gibi olursa İstanbul'da Beşiktaş'ın işi daha da zor. Bu Brugge, İstanbul'da Beşiktaş için daha tehlikeli olacaktır. Bu nedenle Beşiktaş'ın dün akşam aldığı skor kötü değil. Ne olursa olsun İstanbul'da Beşiktaş'ın maçı kazanması gerekecekti. 1-0 alırsa yine turu geçecek. Ama Brugge karşısında İstanbul'da gol yemeden maçı bitirebilir mi? Orası zor. Serdar'ın yaptığı penaltı tam bir acemi işi. Kupa ayağında ilk devre 2-1 bitti, şimdi ikinci devre İstanbul'da!
İnsan kendi ülkesinin takımı yensin istiyor. Dün akşamki görüntüye göre bu zor. Ama futbolda hiçbir şey imkansız değil. Beşiktaş, İstanbul'da bu Brugge'e gol atar mı? Atar! Yer mi? Yer! O zaman siyah beyazlıların, bu ikinci cümleyi ortadan kaldırması lazım. Yani yer mi? sorusuna cevap; 'Yemez' olmalı! Böyle bir seyirci baskısı altında Beşiktaş için bundan daha iyi bir hakem olamazdı. Hakem için şu söylenebilir; bundan iyisi Şam'da kayısı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA