Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Aydınus eyyam yaptı

İki takımın da oynadığı futbol, futbol değil. Top oynuyorlar! Ama Türkiye'nin gerçeği bu. Sahanın içinde saçma sapan tartışmalar, saçma sapan hareketler, saçma sapan pozisyonlar.
İlk 45 dakikaya bir göz atalım; Beşiktaş daha iyi pas yap-ı yor, top gezdiriyor, peki neticeye giden hareket var mı? Yok. F.Bahçe bir şey oynamıyor ama iki gol pozisyonu var.
Beşiktaş'ın yediği golde kalecinin duruş hatası var ama o topa direk vuran Sow'un Motta tarafından rahatsız edilmeyişi de var.
Beşiktaş'ın sahada yer aldığı kadarıyla en iyi futbolcusu Tolgay ve Atiba. Gökhan Töre takımdan ayrı tek başına oynuyor. Teknik direktörü ona "Kafana göre takıl" demiş herhalde. Bilic bu Demba Ba'ya nasıl tahammül ediyor inanılır gibi değil. Demba Ba geldiğinde böyle değildi. Günahını almayalım ama İstanbul onu da mı bozdu? Fenerbahçe'nin sorunları var tamam. Ama görünen çok net bir şey var; Emre, F.Bahçe'de kulüp başkanı! Emre F.Bahçe'de teknik direktör! Emre, F.Bahçe'nin takım kaptanı. Emre, Saracoğlu'ndan sorumlu direktör! Bunun için de hiçbir hakem özellikle Saracoğlu'nda Emre'ye kart gösteremez. Onun ayrıcalığı vardır. Ama rakip futbolcu olarak siz Emre'ye en ufak hareket yaparsanız ve hakeme de tepki gösterirseniz sarıyı yersiniz.
Emre özellikle Saracoğlu'nda her şeyi yapar. Mesela rakip takımın teknik direktörüne gider ağız okumasından görüldüğü kadarıyla benim bu sütunlardan yazamayacağım küfürleri yüzüne karşı söyler. Ama bu küfürleri ne oradaki 4. hakem ne orta hakem duymazlar. Aslında o küfürlerle Emre'nin atılması gerekir. Ama bu eyyamcı hakem sarı kart dahi gösteremez!
Şimdi çok konuşulacak Emenike'nin forma çıkarma olayına gelelim. Futbolcular gol attıktan sonra aşırı sevinçten forma çıkarıyorlar ya! Hakemler de burada 'aşırı sevinç'ten dolayı sarı kart veriyorlar ya! Aşırı sevinç tepkisinden dolayı!
Peki aşırı tepkiden dolayı forma çıkaran oyuncuya ne vereceksiniz? Buna kılıf bulacaklar; "Kural böyle yazıyor" diyecekler. Peki şimdi size ikinci soruyu yöneltiyorum: Emenike kimseden izin almadan oyun sahasını terk ediyor. Bu bir sarı karttır. Yani olay açık seçik "Ben sahayı terk ettim" diyor. Hakem pozisyonu uzaktan görüyor, takip ediyor. Ama bu hakem de eyyama başlamış, Allah'ına kadar! Peki Emenike çıktı, izinsiz oyun alanını terk etti. Yani tam bir rezalet. Peki bu rezalete çanak tutan kim? Fırat Aydınus. İşte size Türk futbolu! Hepinize hayırlı işler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA