Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Muslera olmasa halleri duman!

Şimdi bana sorsalar, "Galatasaray nasıl oynadı arkadaş?" diye... Cevap vereceğim tek kelime var; "Kötü değil, Çok kötü!" Peki diyeceksiniz ki şimdi "Bu takım şu anda lider!" Ben de size cevap vereceğim; "Evet lider, lider de lider olan bir takım skoru korumak için oynar. Kabulüm!" Ama bu kadar aciz futbol oynar mı? Ona hayır derim.
Maç bitiyor, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve futbolcular hakeme itiraz ediyorlar. Sebebi "Niye fazla oynatmadın" diye! İşte ben bunları kabul edemiyorum. Sevgili Rıza, eğer dün akşam oynadığın Galatasaray maçındaki hakem bu hakem değil de başka bir hakem olsaydı sen Galatasaray takımına bu baskıyı kuramazdın. Dün akşamki hakem Ali Palabıyık, Muslera ile beraber gecenin yıldızıydı. Kıçı başı oynamadan erkek gibi maç yönetti. Bazı Galatasaraylı futbolcuların hakemi aldatmaya yönelik 10-12 tane sahte pozisyonlarına hakem "devam" dedi. Zaten bunun yüzünden Mersin 90 dakika boyunca Galatasaray'a karşı baskılı oynadı.
Muslera, Galatasaray takımında olmasın şu anda Galatasaray 5. , 6. olur. Bu benim yeni kullandığım bir cümle değil. Sezon başından beri kullanıyorum. Fernando Muslera, Beşiktaş'ın kalesinde olsaydı Beşiktaş ligi şu an 6-7 puan önde götürürdü. Peki Muslera böyle oynarken Galatasaray'da sahte oynayan oyuncular var mı? Var! Bunlar kendilerini iyi biliyorlar.
Dün gece şu net gözüktü; G.Saray ya hücum ediyor ya da defans yapıyor. Yani G.Saray futbol takımı bisiklete binerken sakız çiğneyemiyor. Bu G.Saray takımı belki de şampiyon olacak. Aslında Türk futbolunun en güzel cevabı bu olay! Sarı-kırmızılı yöneticiler şunu düşünmeliler dün akşamki Galatasaray takımından kaç futbolcu seneye oynarsa Avrupa ve Türkiye'de iş yaparlar? Buna duygusal olmadan karar verebilirler mi? Kesinlikle hayır. Çünkü neden? Yönetimlerde futboldan anlayan kimse yok da ondan.
Bak Ali Palabıyık kardeşim; seni hiç tanımıyorum. Çıplak gözle de izlemedim. TV'den izlediğim kadarıyla büyük takım baskısı altında kalmadan gördüğünü çalmaya çalışan bir hakemsin. Şu anda senin önünde Avrupa'da üst düzeyde maç yöneten hakemler de var. Sakın onların yolundan ve mantığından gitme. Aynen seni seyrettiğim maçlardaki gibi düdük çal. Yani gördüğünü çal! Hiç kimseden korkma. Hiçbir takıma ve futbolcuya eyyam yapma. Ve şunu unutma; "Her maça bu maç benim son maçım olur" diye düşünerek çıkarsan doğru hakem olursun. Ve şunu da unutma sana maçı MHK, basın veya federasyon vermez. Seni futbolcu hakem yapar. Hangi statta olursan ol. Hangi takımın maçını idare edersen et. Gördüğünü çalarsan futbolcu sana inanır ve seni maçına ister! Yani seni hakem yapacak grup, futbolcu grubudur. Sen bildiğini gördüğünü çal. Belki o itiraz eder ama akşam evde tekrar izleyince seni kabul eder. Şu anda çok iyi bir yoldasın. İnşallah bozulmadan devam edersin. Çünkü şu anda bir rakibin yok. Sakın rahatlama. Aynen devam.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA