Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Körler sağırlar, birbirini ağırlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira "hikaye" anlatmaya devam ediyor. Konuşuyor ama kendisinin de inandığını zannetmiyorum. Maçı televizyondan seyrediyorum. Bazı Fenerbahçeliler diyor ki; "Takım daha oturmadı." Ben aynı fikirde değilim. Fenerbahçe zaten oturuyor!. Hareket ettiği yok!
Bazı Türk takımları, "Büyük yıldız aldık" diyorlar. Mesela dün gece de Nani, Van Persie... Nani'nin gol vuruşu hakikaten kaliteli. Ama her iki ikisinin de oyuna katkısına ne diyeceksiniz? Tam bir fiyasko.
Peki şimdi biz beyin cimnastiği yapalım. Rakip takımda yıldız oyuncu var mıydı dün gece? Ben görmedim. Ama köküne kadar mücadele eden, verilen taktiği yapmaya çalışan 11 tane futbolcu vardı.
İmkanı olan varsa dünkü maçı banttan izlesin. 90 dakika boyunca bakın, gene altını çizerek söylüyorum; "90 dakika boyunca!", rakibin kalecisi hariç ekranda 9 tane veya 8 tane futbolcuya rastlamadım. 10 futbolcu vardı. Bu ne demek biliyor musunuz? Takımın en gerisi ile ilerisi arasında 25-30 metre mesafe var. Türkiye'de hiçbir takım bunu yapamaz. Bunu yapmak için takım oyunu, taktik güç, yardımlaşma lazım. Yok 4-4-2 imiş, 3-5-2'ymiş kimse bunu anlatmasın. Futbol basit oyun. Topu kapınca hücum edeceksin, kaptırınca top gibi kapanacaksın.
Dün geceki rezaletin baş sorumlusu sanki kaleci Fabiano'ymuş gibi top gelince seyirci onu ıslıkladı. Dün gece belki de en masum insan oydu. Ama ne uyanıklar var. Perdenin arkasına saklanıp seyirciyi aptal yerine koyan. O seyirci bir gün onları da gönderecek ama maalesef "iş işten geçmiş" olacak.
Bakınız hiç teknik-taktikten bahsettim mi? Senin orta sahan zaten yok! Adam seni pas yaparak dövüyor. Bindirme yaparak hücum ediyor, dövüyor. Sen de ortada koşturarak ayakta durmaya çalışıyorsun. Orta sahan zaten ortada yok. Hepsi artist! Bir tek Mehmet Topal var! O da iyi oynamıyor ama önüne gelen topa ve rakibe basıyor.
Rakibin teknik direktörüne desen ki, "F.Bahçe'den kim çıksa sen daha iyi oynarsın?" O da der ki, "Şu Mehmet Topal'ı alırlarsa iyi olur!"
Fenerbahçe'nin çok aradığı (!) zeki teknik direktör Pareira da zaten öyle yapıyor. "Rakibim biraz daha oynasın da benim rezilliğim biraz daha ortaya çıksın" diye Mehmet Topal'ı alıyor dışarı.
Hakemin Fenerbahçe aleyhine verdiği penaltı net doğru. Aslında verdiği bütün kararları doğru. Ama işte böyle; Türk hakemleri ortadan düdük çalsalar, bu büyük takımların rezilliği ortaya tam dökülecek ama nerede öyle hakemler?
İşte böyle yabancı hakemler de gelince şapka düşüp kel göründü. Önceki gün G.Saray zavallı hale düştü dün de Fenerbahçe. Ama bu iki takım birbirleri ile oynayınca dünya derbisi diyoruz. Hadi ordan...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA