Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Gördüğünü çalarsa alnından öperim!

Halis Özkahya maça "Arkadaş belki son maçım olur ama ben futbolun oyun kurallarının doğrularını yapacağım" diye çıkabilecek mi? Gördüğünü çalarsa 'Helal olsun' der, onu alnından öperim. Peki Özkahya doğruları çaldıktan sonra hakem komitesi ve Federasyon ona sahip çıkar mı? Çıkarsa onları da alnından öperim

Beşiktaş ile Fenerbahçe kozlarını yarın Olimpiyat Stadı'nda paylaşacak. İki takım kadar gözler maçın hakemi Halis Özkahya'da olacak. Usta yorumcu Erman Toroğlu ile A'dan Z'ye derbi analizi;

Zirveyi yakından ilgilendiren bir derbi. F.Bahçe lider, Beşiktaş ise 3 puan geride ikinci? F.Bahçe'nin sisteminin oturmadığı, Beşiktaş'ın ise sahada daha güçlü olduğu söyleniyor. Nasıl bir mücadele bekliyorsunuz?
Fenerbahçe hazır gözükmüyor tamam ama bu fiziki bir durum... Teknik direktör diyor ki; "Bizim zamana ihtiyacımız var." İyi güzel... Futbolcuların çoğu milli takıma gidiyor o da güzel. Gidenler milli takımlarında oynadılar, milli takım hocaları memnun... Dönüyorsunuz Van Persie, kondisyonerine tebrikler yolluyor. Pereira'nın şu cinliği var; 3-1'lik Molde yenilgisinden sonra "Takım sorumludur" diyor. İyi güzel ama kendisine yöneltilen bir soruya da "Benim antrenman şeklim farklıdır. Ben böyle çok şampiyonluk kazandım" yanıtını veriyor. Yani şampiyon olunursa Pereira'dan, olunmazsa futbolculardan. Van Persie; Beşiktaş maçında yüzde yüz ilk 11'de oynayacak. Öncelikle "Madem sen bana bunu yaptın, al sana ilk 11... Geçen maçta girdin dakika bir, gol bir maçı kazandırdın girerken de çıkarken de hava attın. Bu maçı da kazan boyunu göreyim" diye düşünecek. Eğer Van Persie kötü oynar, kötü mücadele ederse "İşte çok istediğiniz Van Persie... İşte çok ağlayan Van Persie bu" diyecek. Hollandalı iyi oynayıp maçı kazandırırsa bu kez de diyecek ki, "Van Persie'yi durgun görüyordum onu hırslandırmam gerekiyordu." Bu yazıyı saklayın aynen böyle olacak. Pereira biraz fazla uyanık ama karşısındaki ikili Van Persie ile Nani ondan daha uyanıklar. Çünkü onların futbol geçmişleri ve kariyerleri Pereira'nın çok üzerinde. Yani bu görüntüde Van Persie ile Nani tamam Pereira'ya uyar gözükecekler ama hiçbir zaman Pereira onlara istediğini yaptıramayacak. Yaptırmaya kalkarsa, iş ters tepecek ve diğer futbolcuların dengesi bozulacak. Maçlar iyi giderse fazla toz kalkmaz ama kötü gidecek iki maçtan sonra ortalık yangın yerine döner. Eğer Van Persie ile Nani gibi adamları getiriyorsanız bunlara hakim olacak bunların üzerinde karizması ve geçmişi olan bir hoca da getirmelisiniz. Çünkü Pereira biraz tribüne oynuyor. Geçen sene Bilic'in oynadığı gibi.

Ezilerek karar verilmez

Halis Özkahya 1 yıl aradan sonra derbi maça çıkacak? Özkahya gösterdiği kırmızı kartlarla dikkat çeken bir isim. Kendisine tavsiyeleriniz ne olur?
Halis Özkahya bu maçı kaldıramayacaksa niye FIFA yapıldı. Kaldırır mı? Biraz zor. Çünkü bizim FIFA hakemlerimiz UEFA'daki koşu testlerine gidip geçemeyip geliyorlar. Türkiye'de bunlara maç verilebiliyor. Halis Özkahya bu maça "Arkadaş benim son maçım olabilir ama ben futbolun oyun kurallarının doğrularını yapacağım diye çıkabilecek mi? Gördüğünü çalarsa, "Helal olsun" der onu alnından öperim. Ama çaldıktan sonra bu hakem komitesi ve federasyon ona sahip çıkabilecek mi? Çıkarlarsa onların da alnından öperim. Yoksa Olimpiyat Stadı'nda bol rüzgarın yanında eyyam rüzgarı mı esecek? Çünkü Halis Özkahya futbolcuların karşısında ezilerek düdük çalıp, ezilerek karar verip, ezilerek kart gösteriyor. Bunun cevabını da kendisi verecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA