Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş takım gibi takım

Beşiktaş'ta sahaya çıkan 11 tane futbolcu var. "Sahaya çıkan bu 11'den hangisi çok büyük yıldız?" veya "Hangisi tek başına bu maçı çevirebilir?" diye sorarsanız karşınıza belki birkaç tane isim çıkarabilirler.
Mesela Gomez gibi... Veya iyi oynarsa Quaresma gibi! Ama isimlere tek tek bakın hiçbirisi tek başına bir maç kurtarmıyor. Neden?
Çünkü özellikle bu seneki Beşiktaş'ı diğer takımlardan ayıran bir özellik var. Hepsi sahanın içinde bir diğerinin açığını kapatmak için canla başla koşuyor. Hiçbirisi, arkadaşını seyirciye şikayet etmiyor veya onu göstermiyor. İşte bu nedenle de 90 dakika bitmeden, "Ben bu Beşiktaş'ı yenerim" diyemiyorsun. Bazen kötü oynuyorlar ama her zaman mücadele etmek için uğraşıyorlar. İyi oynamıyorlar ama kötü mücadele etmiyorlar. Zaten Beşiktaş'ı da Beşiktaş yapan bu! Bir de bütün futbolcular mümkün olduğu kadar oynama fırsatı buluyor. Yani "Hoca benim hakkımı yedi" deme şansları yok! Aslında Antalyaspor, maça kötü başlamadı.
Her an maçı çevirme şansları da oldu ama devamlılıkları yoktu. Her şeyi Eto'o'nun üzerine yıkmışlar.
Mesela önceki günkü Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz herkes birbirinden bir şey bekliyor. Galatasaray, biraz daha yardımlaşıyor, Fenerbahçe'ye göre. Yani bu üç takımı karşılaştırırsanız bu haftaya kadar oynadıkları maçlara bakarak en takım görüntüsünde olan takım Beşiktaş! Beşiktaş'ta bakın saha içinde sorun çıkaran, yanlış işler yapan oyuncular yok.
Beşiktaş'ta zaten böyle oyuncu olsa barınamaz.
Beşiktaş, takım olarak oynamaya çalışan bir ekip. Birbirleriyle çok iyi yardımlaşarak oynuyorlar. Tek başına çıkıp da birinin taşıyacağı bir takım değil. Bir maç biri, bir maçta da diğeri iyi oynuyor. Beşiktaş, büyük hata yapmazsa şampiyonluğa doğru gider. Nedir büyük hatalar?
4-5 oyuncusu atılır. Bir hakem çıkar, emeğini alıp gider. Burası Türkiye!
Her sene hızlı başlayan takımlar daha sonra temposunu kaybeder ama eğer kadronu teknik adam olarak iyi kullanırsan ben bu teze inanmıyorum.
Hakemi zorlayacak pozisyonlar olmadı ama iki takımın futboluna göre hakem bu maçı daha bir süsleyebilirdi. Antalya'nın yeni stadı güzel olmuş ama zemin henüz daha tam oturmamış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA