Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Pereira ile olmaz

AJAX - FENERBAHÇE

Son 10 dakikası hariç, 80 dakika seyrettiğim bu kadar kötü bir Avrupa Kupası maçı olmadı. 3-5 futbolcu topu mücadele edip kapıyorlar, kapar kapmaz, "Ben bu topu ne yapacağım?" diyor. Rakibe veriyor, "Al sen oyna" diye... O da oynayamıyor, bu sefer ötekine veriyor. Ajax deyince sahaya çıkıp futbolun güzelliklerini gösteren bir takım düşünürdüm. Hollanda Ligi'ni takip etmiyorum ama Ajax'ın bu kadar güçsüz ve zayıf bir takım olacağını da beklemiyordum.
Peki Fenerbahçe böyle bir takıma ne yaptı? Hiçbir şey! 80.dakikadan sonra üç tane pozisyon yakaladılar. Fernandao, Hasan Ali ve Volkan Şen ile ama faydalanamadılar! Fernandao'nun pozisyonu ofsayt mı bilemem? Ama yardımcı hakem bayrağını kaldırmadı, demek ki onlara göre ofsayt değilmiş. Van Persie hala beklenen Van Persie değil. Teknik direktör Pereira ile yaşadığı sorun onu bayağı etkilemiş. Volkan Şen sakatlığı geçip takıma girer ve ilk 11 futbolcusu olursa, sarı lacivertliler daha farklı bir görüntüye bürünürler. Pereira'nın bir şeye karar vermesi gerekir. Mesela Diego'ya... Kazanmak mı istiyorsun? Kaybetmek mi? Çünkü onu da aynı Van Persie gibi ufak ufak kanadını kırarak yok ediyor.

YÜZLERİNDEN OKUNUYOR
Şu net olarak gözüküyor ki Fenerbahçe'de hala bir oyun sistemi yok
... Zaten olsa şu kötü yakaladıkları Ajax'ı en az 2-3 gol farkı ile yenmeleleri gerekirdi. Bu Fenerbahçe takımının kadro olarak çok daha farklı oynaması gerekir. Çok daha göze hoş hareketler yapması gerekir. Zaman zaman da şov yapıp, seyirciyi coşturması gerekir. Ama bu teknik direktörle işleri zor. Çünkü futbolcular Pereira ile mutlu değiller. Bu yüzlerinden net okunuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA