Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Pereira, Türkiye'yi çözdü

Fazla uzatmayalım. Eveleyip gevelemeyelim! Önceki gün Galatasaray dün Beşiktaş ve F.Bahçe'yi seyrettik. Hangi takım çok iyi mücadele etti? Hangi takım az hata yaptı? Hangi takım övgüyü hak etti? Yalnızca bu maçlar için sıralama yaparsam F.Bahçe birinci Beşiktaş ikinci, G.Saray ise 3'üncü! Dün iki maçı da Bodrum'da seyretmeye çalıştım. Birisini Tivibu verdi, diğerini TRT! Tivibu'yu 15 dakika kaybettim TRT'yi 7-8 dakika. Niye? Bodrum'a yağmur yağdı diye! O zaman biraz düşünelim; yağmur yağdığında böyle maçları seyrederken, 15-20 dakika kaybediyorsak o zaman futbolumuzun Avrupa ile mücadelesini de biraz tartışırız.
Bir şeyden daha bahsetmek lazım; Türkiye'deki maçları Digitürk yayınlıyor. Genç spikerler konuşmak için can atıp, saçma sapan yorumlarla seyrettiğimiz maçı kulaklarımızı rahatsız ederek tuhaf bir hale sokuyorlar. Dün Fenerbahçe maçını TRT verdi. Levent Özçelik seyredilen maçın görselini rahatsız etmeden tamamen arada sırada yorum yaparak bizlere sundu. Aslında Türkiye'de maçları yayınlayan Digitürk'te görev yapan spiker kardeşlerimizin TRT duayenlerinden ders almaları gerekir. Bu da ayıp bir şey değil!
Fenerbahçe dün dengeli oynadı. Futbolda başarıya ulaşacaksan birinci vazifen gol yemeyeceksin. Ondan sonra gol atacaksın. Ne kadar gol atarsan at, kolay gol yersen başarıya ulaşamazsın. Pereira Türkiye'yi çözdü. Futbol kalitesi yüksek değil. F.Bahçe nasıl olsa gol atar. Peki Avrupa'da durum farklı mı? Belli bir çizgiye kadar evet! O çizgiye kadar gol yemeyeceksin, nasıl olsa atarsın! Aynen dün akşamki Molde gibi takımlara karşı. Zaten çıtayı bir yukarı çıkarırsan yani Şampiyonlar Ligi'ne orada bu zihniyetle götüremezsin. Beşiktaş ile Fenerbahçe ikinci çıtanın üstündeler. G.Saray bu çıtaya bile yaklaşamadı. Astana maçını alırlarsa F:Bahçe ile Beşiktaş'la aynı kulvara girecekler.
Dün zemin futbol oynamak için zordu. Molde buna alışık olabilir. Ama F.Bahçeliler bu zemine ayak uydurdular. Niye? Eğer futbolcu kaliteli ise her şart ve zeminde bunu göstermeli. İlk 15 dakikada sarı-lacivertliler zorlandılar. Ama ondan sonra oyunun ve maçın hakimiyetini ellerine aldılar. Molde'nin hedefine ulaşmasının rahatlığı maça tesir etti mi? Onu bilemeyiz. O da F.Bahçe'nin sorunu değil. Sarılacivertliler istediklerini aldılar. Özet bu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA