Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Arka lastik patladı!

BEŞİKTAŞ - AKHİSAR BELEDİYE

Futbolda çok hücum edersen çok gol yersin. 'Her şeyi akıllı ve dengeli yapmalısın' diye bir kanun var... Öncelikle Akhisar takımı arkada iyi kapanıyor. Topu kaptıklarında rakip kaleye çok seri gidiyorlar... Bu çıkışlarında topları iyi yerlere sokuyorlar. Defanstan çıkarken de gelişi güzel topa vurmuyorlar. Ayağa top yapınca, rakip orta saha bir anda oyundan düşüyor. İki yediği gol de resmen birbirinin kopyası. Birinde tek top attılar, Beşiktaş'ın tüm defansı tek hat üzerinde oyundan düştü. Diğerinde topla gelen futbolcuya hiç kimse müdahale etmedi. Arkadaşları da onun önünü açtılar. 'O da tek hareketlik bir çalımla Tolga'yı avladı' diyemeyeceğim. Tolga genelde rakip takım topa vurduğunda kendisini kalçasının üzerine yere bırakıyor. Bazen top üzerinden boş geçip, kaleye gidiyor. Hiçbir kaleci, rakip topa vurmadan kendini yere bırakmamalı. Açıyı küçültmek için ayakta kalmalı.
Beşiktaş'ın sorunu belli... Defansın ortasına bir futbolcu lazım, bir de kaleci... Bu sezon başında da böyleydi, geçen sezonda da böyleydi. Reçete belli ama ilacı, Beşiktaş yönetimi bir türlü alamadı. Kaleci konusunda Şenol Güneş, tam sorumludur. Yıllarca orada oynadı. Bunu görmesi lazımdı.
Akhisar takımının borcu yok... Bu takım Akhisar köftesi satarak da bu yerlere gelmedi. Bunların belli bir bütçeleri var. Demek ki akıllı transferler yapıyorlar, parayı boşa harcamıyorlar, başkanları da kamerayı gördüğü yerde kamuoyuna konuşma yapmıyor. Her sene istikrarla gidiyorlar. Zaten Türkiye'de bu tarz kaç tane kulübümüz kaldı ki... 2-3 haftadır Beşiktaş bu sinyalleri veriyordu. Fikret Orman, çok konuştu... Şenol Güneş saçma sapan beyanatlar verdi. Sonunda kamyonun arka lastiği patladı. Yani hala önlem alınır ve kamyon toparlanır. Ama ön lastik patlarsa ne yaparlar bilemiyorum. Biz pompayı fazla severiz. Herkes çok pompa yaptı lastik de zaten fazla hava basıldığı için patladı. Geçen hafta Sivasspor maçında hakem Beşiktaş'a kıyak yaptı. Quaresma'yı oyunda tuttu. Olmayan penaltıyı verdi. Sivas'ın penaltısını vermedi. Bu hafta öyle bir hakem de sahada olmayınca sonuç böyle oldu.

*
KASIMPAŞA - GALATASARAY

Tok aslan ava çıkmaz

Galatasaraylı futbolcular antrenmanlarda iyi çalışamadıklarını söylüyorlardı. "Koşmuyoruz" diyorlardı. Dün akşam bayağı koştular! Galatasaraylı futbolcular taktik olarak iyiler miydi? Taktik oyun bakımından sahaya yayılış, yön değiştirme, şut hepsinde Kasımpaşa daha iyiydi.
Aslında Kamsımpaşa'nın bir de buz gibi golü verilmedi. Çizgi hakeminin gözü önünde oluyor. Yani çizgi hakemi pozisyonu net görüyor, neden hakeme golü verdiremiyor onu bilemeyiz. Mutlak bir bildiği vardır!
Mustafa Denizli "En kötü Selçuk, Rodriguez'den iyi" diyordu. Rodriguez dün sahadaydı. Galatasaray için şu bir gerçek; Galatasaray'da bazı futbolcular gitmeli. Bu kadroda bazı futbolcular "Papaz" durumundalar. Yani "Biz teknik heyete ve yönetime istediğimizi yaparız ve yaptırırız" düşüncesindeler.
Bu her teknik adam için zor bir durumdur. Hem istediğin paraları alacaksın hem de yöneticiyi ve teknik adamı yönetmeye kalkacaksın. Fazla sürmez bunların bu durumu! Yakında ortaya çıkar. Ya çok iyi mücadele edip futbol oynayacaklar, kimse bunları gündeme getirmeyecek! Ya da bunlar kulüpten gidecekler.
Bu sezon Galatasaray'ın işi zor gözüküyor. Mustafa Denizli'yi takıma gaz vermek için getirdiler ama bu futbolculara gaz maz yetmez...
Kasımpaşa takımı Rıza hoca ile beraber güzel bir takım olmuş. Her şeyden önce seyredene keyif veriyorlar, oyunu kenarlara açıyorlar, şut atıyorlar, paslaşıyorlar.
Dün maç iki tarafa da gitti geldi.
Yalnız dikkatimi bir şey çekti; maç bitti, Eren Derdiyok üzüntüden sahanın ortasına oturdu çıldırıyordu hırsından! Geldiler, teselli ettiler. Bir tane Galatasaraylı oyuncuyu böyle bir tepki yaparken görmedim. Bir laf vardır; "Doymuş aslan ava çıkmaz"diye. Bu da Galatasaray'ın son halini çok iyi özetliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA