Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Çakır eşit davranmadı!

Fenerbahçe, Molde'den sonra bence en ciddi rakiple oynadı: Başakşehir! Ne açıdan? Çünkü rakip Başakşehir sahaya iyi yayılıyor. Rakibe boş alan bırakmıyor. Birbirleriyle yardımlaşmaları iyi. Tam bir makine intizamında oynuyorlar. Topa da rast gele vurmuyorlar. En büyük özellikleri de ayağa pas yaparak hücuma çıkıyorlar. Bu da Fenerbahçe'nin istemediği rakip!
Başakşehir'in planları iyi de gidiyordu. Nereye kadar derseniz; 69. dakikada Badji'nin atılmasına kadar. Fenerbahçe de Başakşehir'in tuzağına düşmedi. Ailecek rakibin üzerine gitmediler. Arka tarafta hep rakipten 2, hatta 3 futbolcu fazla kaldılar.
Fenerbahçe'de şu bir gerçek... Sarılacivertlilerde oyunun yönünü değiştirecek, araya gollük paslar atacak, topu rakibin ölü noktalarına sokacak adam Diego Ribas...
Fenerbahçe'nin teknik direktörü Pereira'nın Diego'yu ilk 11'de oynatmaması, maça onla başlamaması hataydı! Zaten devre arasında hatasını görüp ilk oyuncu değişikliğini onunla yaptı. 59'da Ozan'ın yerine Diego'yu aldı. Alper'i oyuncu değişikliğinden saymıyorum, çünkü o sakatlanarak mecburen çıktı.
Sarı-lacivertliler maçlarda hep taktik faulü çok kullanırlar. Yani rakip oyuna ani çıkarken çabuk faul yaparak rakibin hücumunu durduruyorlar. Dün Başakşehir takımı da Fenerbahçe'ye aynı tarzda cevap verdi. Bu taktiği bütün rakipler Fenerbahçe'ye karşı uygulamaya çalışıyorlar ama hepsi başaramıyor. Başakşehir fizik olarak da iyi olduğu için bunu uygulayabildi.
Hakem Cüneyt Çakır için gene aynı şeyler ortada! Gösterdiği kartlar veya göstermediği kartlar Türkiye'de her zaman tartışılıyor. Pozisyonlarda iki tarafa da eşit mi davrandı? Bence "hayır..." Bu Türkiye'deki küçük diye adlandırdığımız diğer takımların kaderi. Gökhan Gönül'ün yaptığına ve söylediklerine bir bakın! Sahada kaldığını düşünürseniz Cüneyt Çakır için fazla söze gerek yok! 90+3'te Souza'nın rakibine yaptığı sert hareketinin karşılığı "net sarı kart." Dahası da tartışılır. Cüneyt Çakır'dan kart var mı hayır! Maalesef işte sistem böyle!
Sistem bu; yersen sistemi!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA