Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Skoru detaylar belirledi

İki takım arasında oynadıkları futbola göre büyük fark yok. Hangisi atarsa o bitirecek gözüküyordu. Aslında Fenerbahçe'nin kadro değeri, rakibe göre çok daha fazla para olarak baktığınızda. Ama oyun olarak baktığınızda hiç fark yok. Bu tip maçlarda ithal oyuncular, oyuna ağırlıklarını koyacaklar ve farklılıkları orada ortaya çıkacak. Ama Fenerbahçe'deki bu oyuncular bu maçta farklılığı yaratamadılar. İki takım da bozmaya oynayan takım. Yapmaya fazla gayret etmiyorlar. Zaten dikkat edin atılan gol de yapan oyuncunun golü değil, bozan oyuncunun golü. Ne yaptı? Hücum preste topu kaptı, rakip ondan bunu beklemiyordu. Hücumculardan beklerken defanstan çıkan adam sürpriz bir vuruşla golü yaptı. Burada Mehmet Topal'ın yaptığı bir olay var. Arkadaşları onun önünü açtılar. Rakip de ondan bu vuruşu beklemiyordu. Mehmet Topal, ayağının içiyle gitmesi gereken yere vurdu. Top da oraya gitti.
Peki maça bakın bakalım, iki takımın pozisyonları ne? Kötüler... Ama şu var. 1-0 kupada iyi neticedir. Çünkü sen deplasmanda 2 gol bile yesen, atacağın 1 golle turu geçeceksin. Yani Fenerbahçe, maçı gol yemeden bitirerek bence başarılı oldu. Aynı pozisyonda Mehmet Topal gol yaptı, kaleci çıkaramadı. Aynı pozisyonda Volkan gol olacak pozisyonu çıkardı. İkisi de benzer pozisyon. Burada da olay kalecilerin skor için ne kadar önemli olduğunun delilidir.
Kuralar çekildiğinde Braga'yı herkes çantada keklik gördü. Dediler ki; "Braga, kurada tam çekilecek takım". Ama kurada herkes "Keşke Fenerbahçe çıksa" diye bekliyordu. Yani bir türlü biz kendimize aynada bakamıyorduk.
İlk 45 dakika 1-0... Peki şimdi rövanş ne olur?
Portekiz'de seyirci baskısıyla en ufak hatada Fenerbahçe dağılır. Ama akıllı hücum edilerek atılacak bir golle de rakip dağılır. Aynı tip top oynayan iki takım için detaylar sonuca tesir ediyor. Bu sonuç, Fenerbahçe için mükemmel. Tura yeter mi? "Biz bu turu geçeriz" derseniz hayal.

İnşallah kıymetini bilirler

Fransız hakem neticeye tesir etmeyecek yerlerde F.Bahçe'nin lehine çaldı. Ama F.Bahçe hücumlarında son 30-35 metreye girildiğinde hep doğru düdükler çaldı. Rövanş maçında F.Bahçe'nin ne oynayacağı kadar hakem faktörü de rol oynayacaktır. Eğer dün gece Caner'in yaptığı gibi her pozisyona el-kol kald-ı rır, antipatik hareketler edersen, özellikle atılıp eksilirsen takımını yakarsın. Çünkü orada bu Braga çok daha sert ve baskılı oynayacak. İşte onun içindir ki hakemin oradaki yorumu F.Bahçe'nin turu geçip geçmeyeceğini belirleyecek. F.Bahçeli oyuncuların en çok dikkat etmesi gereken olay takımlarını eksik bırakmamak olmalıdır. Maçın oyun ve kalitesine göre de F.Bahçe için 1-0 çok güzel bir skor oldu. İnşallah rövanşta bunun kıymetini bilirler. Beraberliğe oynarsan, bitiremezsin. Fenerbahçe seyircisi baskı yaparak rakip takım ve hakemler üzerinde etki yapıyordu. Ama dün akşam bunu yapamadılar. Neden? Çünkü hakem bu tarz baskıyı yemedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA