Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş inanılmaz panik yaşıyor

Beşiktaş-Bursaspor maçları yıllardır her şeye gebe olan maçlardır. Ya tuhaf tuhaf goller olur ya büyük hakem hataları olur ya da kırmızı kartlar çıkar. Ama Beşiktaş-Bursaspor maçları hep olaylara gebedir. Yine öyle bir maç seyrettik. Aslında olaylar çıkmadan bitebilecek bir maçtı. Ama Barış Şimşek maçın tansiyonu yükseldiği zaman o tansiyonu düşürecek kapasitede değildi. Diyeceksiniz ki, "Hakem çok büyük hatalar yaptı mı?" Bence yapmadı. Penaltıyı tartışıyorlar. Ama hakem pozisyona çok yakın ve Sosa'nın sol kaval kemiğine bir darbe var. Hakem uzak olsa bu pozisyonu kaçırabilir. Ama şansından çok yakındı ve zaten c'art' diye düdüğü çaldı. Ama 75. dakikadan sonra ik i takım futbolcuları birbirlerini kollamaya başladılar. Kontak noktaları sık sık olurken hakem en tehlikeli işi yaptı: Avantaj uygulaması. Tamam iyi hakem avantaj uygulayan hakemdir. Ama pozisyonun devamında hiçbir şey olmayacak. Orta sahada saçma sapan bir yerde futbolcular birbirlerine giriyor. Orada düdük çal oyunu soğut. Fakat gol pozisyonu var. O zaman oyunu çabuklaştır. Yani avantaj oynat. Bakınız her şeyi bir yana bırakın, 90+4'te Bursaspor son hücumunu yapıyor, Harun dahil herkes ceza alanı içinde. Top Tolga'ya geliyor, Tolga topu orta saha civarındaki Quaresma'ya atıyor. Hosogai geliyor, Quaresma'yı indiriyor. Pozisyonu bir defa gördüm bana bariz gol şansı geldi. Ama hakem ne yaptı? Quaresma'ya ikinci sarıdan kırmızı ki doğru karar. Ama rakibe sarıdan kırmızı, yanlış karar. Yani son 15 dakikada futbolcuların bu kadar birbirlerine sinirlenmesine sebep olan şahıs sahadaki hakem. Aslında hakem gördüklerini çalmaya gayret etti. Ama buna 70'ten sonra Beşiktaş taraftarı hazır değil. Niye? Çünkü takımı o kadar çabuk top kaptırıyor ki, o kadar saçma sapan rakibe pozisyon veriyor ki ardından ortadaki her topu kendisine istiyor. Vermeyince de hakemin üzerine biniyor..

ŞENOL GÜNEŞ'İ ANLAMIYORUM
Ama şu bir gerçek; Fenerbahçe yıllar önce stadını bitirdi. Seyirci baskısını yıllarca yaptı, çok da fayda sağladı. Bunu Galatasaray da son yıllarda yaptı. Şimdi de Beşiktaş yapacak, bu artık belli. İşte onun için buraya gönderilecek hakemlerin hem cesaretli hem de akıllı olmaları gerek.
Beşiktaş maçı 3-1 yapıyor. Taraftarlar başlıyorlar şov yapmaya, gösteri yapmaya. Ama Beşiktaş'a 2 fark öne geçmek hiçbir zaman garanti değil. Çünkü farka bire inince Beşiktaş'ta inanılmaz panik başlıyor. Şenol Güneş ile Pereira'yı anlayamıyorum. Birisi iyi oynayan Volkan Şen'i devamlı oyundan alıyor diğeri devamlı kötü oynayan Olcay'ı sahaya sürüyor. Mecliste eskiden senatörler vardı. Olcay aynı tabi senatör. Veya Şenol Güneş'in manevi oğlu. Top yapacak, top oynayacak, rakibi sinirlendirecek ise yanında oturuyor: Kerim Frei... Bursaspor, Hamza Hamzaoğlu geldikten sonra önemli mesafe kat etti. Sonuna kadar mücadele ediyorlar. Ama Hamza şunu unutmasın: Hakem hatalı karar verebilir, aleyhine de karar verebilir. Sen oyundan atılmayacaksın, sen geminin kaptanısın. Eğer bu tarz at-ı lırsan teknik direktörlüğün çabuk biter. Sen atılınca sanıyor musun ki oyunun şekli değişecek. Dün gece şunu da gördük: Kimse öyle bu lig 1-2 maçla biter havasında olmasın.

ÖNEMLİ NOT: Quaresma oyundan atıldıysa bunun tek sorumlusu Sosa'dır. Üç arkadaşı bomboşken kaleye vurmayıp Oğuzhan'a topu atsa o pozisyonun sonu gol olur, 4-2'den sonra da Quaresma atılmazdı. Bakın bir olay başka olayları nereye getiriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA