Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Nihayet doğruları bulduk!

Rahat bir maç oynadık. Bize 2 farklı galibiyet lazım, rakibe de galibiyet... Peki dönüp bir soralım kendimize... İyi futbol oynadık mı? Hayır. Kazandık mı? Evet... Peki ne yaptık? İyi mücadele ettik, koştuk, her topa girdik. İşte seyircinin de Milli Takım'dan istediği zaten buydu! Bu maçı berabere de bitirebilirdik, 2-1 de kaybedebilirdik. Önemli değil. Adamlar ilk yarıda 4 pozisyona girdi. Ama iyi mücadele ettik. Her topa kafamızı soktuk, ayağımızı koyduk. Böyle mücadele edildiğinde de zaten seyirci hiç kimseye bir şey demez, alkışlar.
Peki ilk iki maçta öyle rezil mücadele edip kişiliksiz futbol oynandıksa, dün akşam da bu mücadeleyi ortaya koyduysak ve bunları yapan aynı futbolcularsa o zaman futbolcuların ve Terim'in aynaya bakıp "Biz nerede ne yaptık?" demesi lazım. Hep karşı tarafta suçlu aramayacaksın.
Hep "Benim her yaptığım doğru" demeyeceksin. İlk iki maçtaki Milli Takım'ın mücadelesine bakın, bir de dünkü mücadeleye... Eğer dün de Milli Takım, ilk iki maçtaki görüntüyü verseydi başta Terim ve takımdaki birçok oyuncu büyük yara alırlardı. Fatih hoca ve yetkililer çıkıp, "Bu çocuklar değil mi geçmiş başarıları getiren" diyor. Ona kimsenin bir şey dediği yok ki. Bu ülkenin insanları bu çocuklardan mücadele, heyecan ve tempo istiyor. O kadar basit! Yenersin, yenilirsin o fark etmez. Mesela dün gece Arda...
Yine iyi değildi. Tek yaptığı ilk golde Emre Mor'a attığı toptu. Emre'de kesinlikle ısrar edilmesi gerekir. Bence bu turnuvada şu ana kadar takımın en istikrarlı tek oyuncusu kaleci Volkan Babacan'dır. Ne artistlik yapıyor ne de ukalalık. Yalnızca işini yapıyor.
Bir türlü karar veremedik ne tarz oynayacağımıza... Golü bulduktan sonra üstümüze çok geldiler. Topu kalemizden uzakta tutamadık. Ceza alanı içine gömüldük. Orada birinin çıkıp oyun kaptanlığını alması gerekirdi. Bu Arda da olabilirdi, Selçuk da... Ama ikisi de yapamadı.
Fatih hoca sahaya çıkardığı oyun tertibiyle bence şunu demek istiyordu: Beyler aranızdaki bazı oyuncuların durumu belli, yaptığınız hatalar da belli. Sizi oynatmazsam, sizler haklı çıkarsınız. Buyrun kardeşim bu iki maçta bunları yaptınız. Ya bunu temizlersiniz ya da ben sizi temizlerim!
Zaten seyirci de bunu çıplak gözle göreceği için size gereken dersi verecektir. Ve Terim, bu düşünceyle bu kadroyu Çek maçına çıkardı. Bazı futbolcular da zaten bunun bilincindeydiler. Yani öyle bir hale geldi ki olay, nerede trak orada bırak olacaktı. Ama şimdi Fatih hocanın eli güçlendi. Şimdi oyunculara soruyorum: Şu mücadeleyi İspanya ve Hırvat maçlarında yapsaydınız 1'er puan çıkaramaz mıydınız? Bence çıkarırdınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA