Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Birilerine gebe kalırsan ilk uçakla geri dönersin

Cüneyt Çakır 3 tane maç yönetti...
Spor basınımızın bir kısmı yere göğe sığdıramadı. Cüneyt Çakır Avrupa'da gördüğünü, Türkiye'de düşündüğünü çalan bir isim. Cüneyt Çakır çok zor maçların altından kalkamaz.
Çünkü Çakır'ın bir standardı var. Bir insan, bazen düzgün iş yapayım bazen de eyyam yapayım derse gün gelir ikisini birbirine karıştırır o zaman da ortaya sebze çorbası çıkar.
Cüneyt Çakır'ın apar topar geri gönderilmesi benim için normal. Öyle bir geri gönderiliyor ki, çok tuhaf... Maçını idare ediyor, ertesi sabah görevli geliyor ve "Öğlen uçağıyla Türkiye'ye dönüyorsunuz" diyor. Bu kadar kısa sürede 6 hakemin hazırlanıp çıkması zor bir olay... İtiraz ediyorlar, "Bir gün daha kalsaydık" diye. Gelen cevap daha ilginç, "Maalesef bugün terk edeceksiniz." Bu olayın başka boyutları olabilir. Araştırıp bilgi sahibi olduğumda yazacağım. Çünkü hiçbir hakemi böyle bir turnuvadan bu tarz göndermezler. Cüneyt Çakır, final bekliyordu. Hadi final vermediler, 4. hakemlik de verebilirlerdi ve orada bayağı hakem var. Niye bu işlemi yaptı UEFA bunu öğreneceğim. Şimdi dönelim işin teknik kısmına; bir tarafta İtalya var diğer tarafta İngiltere.
Yani bir tarafta Collina var bir tarafta UEFA hakem aleminde çok etkili bir grup... Öyle bir maç idare ediyorsunuz ki aşağı tükürseniz sakal, yukarı tükürseniz bıyık... Hiç hata yapmamanız lazım. Oyun kurallarını net uygulamanız lazım, eyyam yapmamanız, esnememeniz lazım. "Bu maç benim son maçım da olabilir" deyip çatır çatır yönetmeniz lazım. İki tarafa da pembe görüntü vermemeniz lazım.
Maçın içindeki sarı veya direkt kırmızı kartlık pozisyonları bir tarafa bırakalım.
İtalyan teknik direktörün üzerine gelen topa o tarz vurmasıyla, düzgün bir hakem o İtalyan teknik direktörü ne yapması gerekir? Kesinlikle tribüne göndermesi gerekir. Ama "beni bu maçlara Collina tayin ediyor" diye İtalyan teknik direktörü atamazsan seni ve ekibini ilk uçağa bindirip geri gönderirler kardeşim. Hakemlik budur, gördüğünü çalacaksın ve kimseye gebe kalmayacaksın...!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA