Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

FETÖ’nün hadise çıkaracağı yerler futbol alanlarıdır

Konya’daki Süper Kupa maçında yaşananlar ortada... Tribünlerde biletsiz ya da mükerrer biletli seyirciler vardı. Peki o meşaleler statlara nasıl giriyor! Çok net söylüyorum bunlar organizedir!

Galatasaray-Beşiktaş maçını ATV'den yorumlamak için kalabalık bir ekiple Konya'ya gittim. Maçları canlı seyretmeyi seviyorum. Stadın içinde de çok yerde gezerim.
Karşılaşma öncesi biri, "Bu maç çok kalabalık olacak" dedi. Stadın kapasitesini sordum, "42 bin küsur ama 46 bin de olabilir" dedi. Burada şu noktaya parmak basmak lazım... Stadın iki köşesinde güvenlik nedeniyle, takriben 1500'er kişilik alan boş bırakıldı.
42'ye 5 koyarsak 47 olur, 42'den 3 çıkarırsak 39 yapar bu da tamam. Peki o statta hem de ayakta merdivenlerdeki şahıslara ne demeli! O stada 39 binin üstünde çok insan girmiş. Peki nasıl girmişler?
Ben söyleyeyim. Turnikenin başında sivil şahıslar bekliyor.
Adam biletini okutuyor tam içeri girecek "Abi bileti bize ver. Bizim çocukları da sokalım" diyorlar. Biletini vermezsen "Ne o abi bizim taraftar dışarda mı kalsın" diye isyan ediyorlar. Kimileri veriyor, kimileri vermiyor. Bunlar turnikelerde yaşanıyor.
Turnikede görevli var mı? Yok. Bu maçın biletlerini Passolig satmadı. Onun için fotoğraf kontrolü de yapamıyorsunuz.
Peki hadi diyelim diğer taraflarda bunlar oluyor, Protokol Tribünü'nde de tartışmalar yaşandı. Adam biletini gösterip, "Burası benim" diyor, oturan da biletini gösteriyor, aynı koltuğa, iki bilet. Birinden biri mükerrer. Aynı plakalı iki aracı polis yakalasa sahtekarlık yapanı içeri atar, burada içeri giren yok.
Gelelim meşalelere... Bu meşaleler içeri nasıl giriyor? Kapıda görevli olan polisler taraftara soruyor, "Bozuk para ve çakmağın var mı?", "Var" diyorsa "Şu kutuya at" diyor. "Yok" diyorsa aramadan ya da üstünkörü bir kontrolle sokuyor...
Şimdi gelelim sadede; o meşaleler nasıl giriyor? Bunların iki yolu var. Size kopya vereyim. Birincisi; maçtan bir gün evvel stattaki bazı yerlere sokup saklıyorlar (Tuvalet, büfe gibi) veya bazı takımlar bunları gene malzeme torbalarının içinde sokuyorlar stada. Bazı kulüpler de hani tırlarla gelip o kulübün formaları, şortları satılıyor ya, store arabaları, onlarla getirip sokuyorlar.
Peki bunları engelleyecek olan kim? TFF temsilcisi ile polis. Konya'daki maçta kimlerin hatası var? Onu isterse TFF bir dakikada çözer. Kamera görüntüleri ile veya görevlileri sorguya çekerek. Bakınız; meşaleler atıldığında Galatasaray takımı sahada iyi mücadele ediyor. O sırada da kalede Muslera var. Yani Galatasaray o tarafta oynuyor. Akıl alır gibi değil.
Belli yerlerden meşaleler yağıyor.
Muslera bile meşalelere sinirlenip, tekmeyi kale direğine geçiriyor, kramponunu parçalayıp ayakkabı değiştirmek zorunda kalıyor.
Net bir şey söyleyeyim; bu yapılan iş organizedir.
Bunun futbolla ilgisi yoktur, özellikle üstüne gidilmelidir. Bakınız altından kimler çıkar. Bu FET Ö örgütünün şu anda en rahat takla atıp, hadise çıkaracağı yerler futbol alanlarıdır. Seyircilerin arasına sokulacak provokatörlerle bu yangın büyütülür. Bunların üzerine özellikle seyircinin arasına sokulacak sivil polislerle ve eğitilmiş sağır-dilsiz elemanlarla gidilebilir.
Çünkü bu sağır dilsiz elemanlar işlerinde babalarını tanımazlar. Tuttuklarını da bırakmazlar.
Aslında stat girişlerinde de bunları kullanmak gerekir. Bunu bin defa söyleyip, yazıyorum ama anlatamıyorum. Hem onlara iş imkanı sağlanır hem de olayların önüne geçilir. Adamlara anlatmaya çalışsan, anlatamazsın.
Söylemeye çalışsan söyleyemezsin.
Alın size çözüm yollarından biri. Bunu kulüpler engelleyebilirler mi? Engelleyebilirler.
Hatta çoğunun da haberi vardır. Hatta çok kulüp yönetim kurullarının içinde seyirciden sorumlu bir yönetici belirlerler. Bu gayri resmidir, amigolarla da bu şahıs buluşur, diyalog kurarlar, para alışverişi yaparlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA