Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Advocaat rakipleri tanıyana kadar...

Başakşehir, rakibi kendi alanına çekip çabuk hücum eden bir takım. Peki böyle bir takım karşısında Fenerbahçe'nin Emenike ile başlaması doğru mu? Yanlış. Peki bunu yeni hocaya söyleyen birileri yok mu? Çünkü bu yeni teknik adam, bırakın kendi oyuncularını Türkiye'deki rakipleri, futbol kalitesini, Türkiye'deki hakem yorumlarını öğrenene kadar 1-2 ay geçer. Maç Başakşehir'in istediği gibi gidiyor, nereye kadar? Emre kırmızı kartı görene kadar. Peki büyük takımlarda oynayanlar yıllarca bu hareketleri yaptılar atıldılar mı? Çok az... Aslında Başakşehir'in Fener'e karşı devasa bir galibiyet üstünlüğü var geçmişte. Başakşehir bir kişi eksik kalınca haliyle çok fazla geriye yığıldı. F.Bahçe ortaya çift forvet sokunca bu sefer Başakşehir göbeğe 4 kişiyi soktu. Orası arı kovanı gibi oldu. Bu Başakşehir'in işine yaradı. F.Bahçe hücum yapıyor göründü ama gol yapacak alan bulamadı. Peki bunu nasıl delerlerdi? Kenardan çizgilere inerek tabii ki. Birkaç kere de indiler onda da başarılı olamadılar. Yeni teknik adamın kendi takımını ve Türkiye'deki diğer takımları ve karakterlerini öğrenmesi için belli bir zaman geçecek. Sarı-lavivertliler bu arayı ne kadar az kayıpla kapatırlarsa o kadar büyük avantaj. Başakşehir'de Yalçın diye bir stoper oynuyor. Yıllardır da oynuyor. Hem de adam gibi oynuyor. Ama gören yok. Milli takım orta sahadan stoper arıyor, stoper yaratmaya çalışıyor; ama bu çocuk Başakşehir'de aslanlar gibi oynuyor. Kaleci Volkan Babacan da oynuyordu çok yemeye kalktılar ama o direndi ve çatır çatır formayı aldı. Başakşehir mantığındaki kulüplerin Türk futbolunda artması lazım eğer bu tip kulüpleri artırabilirsek o zaman Türk futbolunda ilerleme olacaktır. Bu kadar basit. Dünkü maçı Fenerbahçe de kazanabilirdi... O zaman Türk futbolu kurtulacak mıydı? İşte bütün soru burada yatıyor.

İki kırmızı da doğru
Ali Palabıyık dün gece 2 kırmızıda da doğru kararlar verdi. İkisinde de oyuncular rakiplerine taban giriyorlar. İki kartında da haklıydı. Fakat hoca, birkaç ikili mücadelede yanlış kararlar verdi. Yardımcı hakemin de ofsayt olarak sayılmayan golde kaldırdığı bayrak doğruydu. Yalnız hakem Ali Palabıyık bazı pozisyonlarda oyunun içine fazla giriyor. Oyun alanını fazla etkiliyor. Buna dikkat etmesi lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA