Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Eski halinizi de biliyorum

Futbolda klasik bir cümle vardır. O da şudur: "Futbolun adaleti yoktur" Futbolda adalet ararsan başka kapıda arayacaksın! Maçın en iyi adamı Muslera. Maçta daha iyi takım oynayan takım Karabükspor. Maçta çok kötü oynayan takım Galatasaray. Bir alt kümeden gelen takım Karabükspor. 19 tane transfer yapan takım Karabükspor. Teknik direktörünü yollayıp yeni hoca (Igor Tudor) getiren takım Karabükspor. Maçı alan takım Galatasaray. 90+3'te değil de 18 saniye daha fazla uzayan bir maç. Uzatmalarda sakatlık var mı? Yok. Oyuncu değişikliği var mı? Yok. Karabükspor hücum etseydi eğer hakem Bülent Yıldırım oynatır mıydı? Onu Allah bilir. Karabükspor gelen pozisyonları gol yapamadıysa Galatasaraylılar diyecekler ki "Bunda benim ne suçum var." Galatasaray, Süper Kupa'yı aldı, sarı-kırmızılılar uçmaya başladılar. Ama Aslan o maçta da iyi futbol oynamadı. Dün gece bir pozisyonda Karabük kalecisi (Ahmet Şahin) topu alıyor, 35 metrede bekleyen kendi arkadaşına (Latovlecici) atıyor. Bu topu alan Karabüklü oyuncu 60 metre şut atıyor. Hiçbir müdahale görmeden vuruyor, topa auta gidiyor. Dün akşamki Galatasaray'ı bundan iyi anlatacak bir pozisyon olmasa gerek. Eski halinizi de bilirim. Bakınız sağdan bakıyorsunuz işler yanlış, soldan bakıyorsunuz işler yanmış. Ama bir tane doğru var. Chedjou'nun ortası çok güzel, Derdiyok'un yükselişi çok güzel, kafa vuruşu 10 numara. Bu iş böyle. İstanbul'dan büyüklerden puan alacaksan en az 1 gol atacaksın. 2 gol atarsan ancak galip gelebilirsin. Çünkü hakemlerden fazla bir şey beklemeyin. Düdük de onlar da saat de! Galatasaray yıllardır transferler yapıyor. Milyon Eurolar harcıyorlar. Ama hala Sabri oynuyor. Bu ayıp kesinlikle Sabri'nin değil, Galatasaray'da "Yöneticiyim" diye geçinenlerin. Bundan sonraki haftaları da göreceğiz. Ama şunu duymak istemiyorum. "8. ya da 10. haftada daha yeni bir takımız. Yeni bir teknik direktörüm takımımı tanımıyorum" derseniz şu cevabı alırsınız: "Ben sizin eski halinizi de biliyorum"

TFF kendine kıyak yaptı
Maç seyircisiz. Niye? Süper Kupa'da Galatasaray taraftarı sahaya meşale yağdırdı. Bu meşale atanlara ben 'futbol teröristi' dedim. Bazıları tepki gösteriyorlar. Ne oldu? Bu maç seyircisiz oynandı. Aslında federasyon biraz kıyak yaptı. Neden? Çünkü o maçın ev sahibi Galatasaray değildi, Futbol Federasyonuydu da ondan. Yani TFF kendine fazla ayıp etmedi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA