Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Fatih Terim şirazeyi bozdu!

Galatasaray'ın bir teknik direktörü var, iyi veya kötü. Riekerink işi götürüyordu. Fatih Terim olayı çıktı, adamın şirazesi bozuldu, kimyası bozuldu. Fatih Terim, Galatasaray camiasında öyle bir hale geldi ki hani hükümetler kurulur muhalif partide iktidar partisinin kurduğu hükümete karşı bir gölge kabine kurar. Fatih Terim de aynen böyle. Galatasaray'da devamlı teknik direktörler için bir gölge teknik direktör gibi.
Hava böyle olunca bu sefer iş futbolcuya sirayet ediyor. Onun da kimyası bozuluyor. Öncelikle Galatasaray takımı fizik olarak iyi değil. İkincisi çok ağır oynuyorlar. Yan top, geri top, yan top geri top. Rakip Kayserispor, Galatasaray'a hücum ediyor. 5-6 futbolcuyla geliyor. Aynı 5-6 futbolcu kendi alanlarına dönüyor. Galatasaray'dan kimse yok. Rakip de sarı-kırmızılıları geride 10 kişiyle bekliyor. Selçuk konuşuluyor. Tamam iyi değil peki Sneijder'e ne demeli? O iyi mi? O da kötü. E bu ikili kötü olunca diğerleri zaten fazla etkili olabilecek oyuncular değiller. Bunlar etkili olmayınca top zaten hücumculara gelmiyor. Yani Galatasaray'da görüntü kötü.

BEŞİKTAŞ'A DA BİR BAKALIM!
Galatasaray maçı bitiyor 15 dakika sonra Beşiktaş karşılaşması başlıyor. Bütün statlar boşken Konya hariç siyah-beyazlıların stadı dolu. Vodafone Arena'nın zemini de çok güzel. Futbol oynamaya çok müsait. Haliyle iki takım futbolcuları da hareketlerini çok rahat yapıyorlar. Siyah-beyazlılar 3 kulvarda mücadele edecekler tamam ama belli bir kadroyu da kurmaları gerekir. Şenol Güneş'in kafasında muhakkak şablon bellidir. Ama bir de bunları yan yana oynarken görmesi lazım. Şampiyonlar Ligi maçları salı günü başlayacak. Siyah-beyazlılar hücumda etkili olabilirler ama defansta işleri zor. Stoperlerde rahatsızlar. Kaleci Fabri iyi görüntü veriyor. Atiba olmadan Beşiktaş defansı zaten düşünülemez. Onun varlığı müthiş bir şey. Ama şu var Fenerbahçe'ye Galatasaray'a Beşiktaş'a baktığımda aralarında yine Beşiktaş.
Kardemir Karabükspor için de iyi şeyler yazmamız lazım. Oyun anlayışları çok iyi. Mücadeleleri mükemmel. Korkak futbol oynamıyorlar. Bu maçta bayağı sakat futbolcuları da vardı oynamayan. Ama sakatlıkların çoğu aynı. Bunun da bir sebebi vardır muhakkak. Serkan Çınar'ın yönettiği bu maçta iki penaltı pozisyonu var. Bir Beşiktaş lehine verilen, bir de Karabükspor lehine verilmeyen. İkisi de hemen hemen benzer pozisyonlar. Kayserispor-Galatasaray maçında Welliton'un gol attığı pozisyonda ofsayt yok, gol temiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA