Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Harika, süper, inanılmaz bir röveşata

Hangi takımdan başlasak? İsterseniz önce Çaykur Rizespor'dan başlayalım. İstanbul'a gelmişler, Galatasaray'la oynayacaklar, 11 kişiyle yarı sahaya dizilecekler, 0-0 bitirecekler. "Hani araya bir tane kıstırırsak" diyorlar, 'Galip geliriz.' Bu zihniyet çok eskide kaldı. Mağlup ol ama adam gibi top oyna, adam gibi mücadele et. Diyelim ki 'helal olsun Rize'ye öyle mücadele etti ki gücü bu kadardı yenildi.' Nerdeee? Ara ki bulasın öyle bir takımı.
Dönelim Galatasaray'a. Yan top, geri top, yan top, geri top. Arada bir ileri top. Top bizde kalsın.
Rakip nasıl olsa dandik. Üstümüze gelmek istemiyor.
Bizi de çok pozisyona sokmak istemiyor.
Biz nasıl olsa kalite olarak daha iyiyiz. Yakalarız 2-3 pozisyon bitiririz. Çaykur Rizespor o zihniyette olursa, Galatasaray da bu zihniyette oynar.
Haliyle Galatasaray'ın göle attığı maya tutar. Peki seyirciye futbol zevki nerede? Yok. İkili mücadele?
Yok. Gol pozisyonları? Yok. Bir de bunlara yayıncı kuruluşun rezalet maç yayını ilave olunca çekilmez bir 90 dakika izledik. Hakkını yemeyelim iki tane pozisyon hariç. Kim bu hakkını yemeyeceğiz adam?
Derdiyok. Şahane bir kafa golü, harika, süper, inanılmaz bir röveşata golü. Derdiyok'un attığı ilk gol, bu seneki en iyi atılan ilk 5 golün içine kesinlikle girer.
Galatasaray bu Derdiyok'a kenarlardan daha fazla top getirebilse bu oyuncu hiçbir şekilde gelen topları inkar etmez. Derdiyok hem iyi yere depar atıyor hem de iyi yükseliyor. "Çok iyi kafaya çıkar" diyorlardı ama dün gece hem kafasını çalıştırdı hem ayağını.
Demek ikisi de iyiymiş.
Maç 2-0 olmuş, 90 artıları oynuyorsunuz, penaltı kazanılıyor. Derdiyok 4 maçta 4 gol atmış. Artık orada bırakın penaltıyı bu çocuk atsın.
Akıllı bir kaptan, akıllı bir teknik direktör bunu yapardı. Ama ego bu insanların önüne geçiyor. Seyirci Selçuk'un üzerine gitti diye Selçuk penaltı atıyor.
Karadenizli'nin sorduğu gibi: Noldi şimdi...
Eğer Çaykur Rizespor bu kafada futbol oynayacaksa ve oynuyorsa şu ana kadar Türkiye Ligi'nde seyrettiğim en zayıf 3 takımdan biri.

Arkadaşlar kapsınlar, bize versinler!
Sneijder'de kımıldama var ama biraz. Selçuk da seyirciden zılgıtı yiyince biraz kımıldamaya başlamış. Ciğerci yine çok faydalı. Hem de tam bir hamal. Hem top kapıyor hem oyuna sokmaya çalışıyor.
Sneijder ile Selçuk "Arkadaşlarımız kapsınlar bize versinler oynayalım" diyorlar. Ohhh ne ala dünya! Hakem oyun yorumu kötü olan bir hakemdir. Kapasitesine göre daha üstlerde maç yönetiyor. Oyun yorumu kötü, avantajları kesiyor, faul yorumları kötü, kart yorumları kötü, penaltı yorumları kötü. Ne kaldı geriye? Ama hala maç veriyorlar.
Demek ki şu andaki MHK'de dişinden sorunlu yöneticiler var! Ya protez yaptıracaklar ya da implant herhalde. Ki hala bu hakeme maç veriyorlar. İsim önemli değil. Ben yorumdan bahsediyorum, hakem kalitesinden bahsediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA