Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Işığı yakaladılar!

Hani bir cümle vardır; herkes rütbesini bilecek. Öyle rotasyon, motasyon derseniz sonra olursunuz patatesyon!

Dünkü 60 dakikada son 2 yıldaki en iyi F.Bahçe vardı sahada... Arkayı ve ortayı kalabalık tutup, kontratakla gittiler. Gittiklerinde Emenike ve Sow'u yalnız bırakmadılar. Orta dörtlüden, hatta arka dörtlünün iki yanından takviyelerle geldiler. Çok da doğru futbol oynadılar. 60'tan sonra fizik hastalığı kendini göstermeye başladı. Bu da normal. Çünkü giden teknik direktör çok farklı işler yapıyordu. Bu F.Bahçe bundan sonra kötü gitmez. Sebebi ne? Bu teknik direktör klasik 11'i bulma yolunda hızla ilerliyor.
Bakınız, Türkiye'de bir son moda çıktı; rotasyon diye... Neymiş efendim lig maçı varmış, Avrupa kupası varmış, kupası varmış. Geçiniz beyler. Bir takımın klasik 11'i vardır, çıkar oynar, iyi oynayamayan veya sakatlanan olursa kenara gelir yerine başkası girer. Aynı kalitede iki tane sağ bek, aynı kalitede iki tane sol bek, aynı kalitede iki tane orta saha gibi futbolda aptal aptal yorumlar olamaz. Önce iyi olan oynar, duruma göre sonra öteki.
Yarım saat F.Bahçe iyi işler yaparken, bireysel olarak hatalar yaparak rakibe pozisyonlar verdiler. Aslında bu pozisyonları takım olarak vermediler. Bakın, bireysel hatalar diyorum. Aynı futbolcular, devamlı oynadıklarında birbirlerini ezbere bilecekler. O zaman çok daha iyi bir görüntü çıkacak. Düşünün, bir Pereira dönemindeki kulübedeki yüz ifadelerini, bir de Advocaat göreve başladıktan sonra kulübedeki yüz ifadelerini... Demek ki bağırıp çağırarak olmuyor. Sahadaki futbolcuyu eğer iyi oynatmak istiyorsanız kulübeyi iyi hazırlayacaksınız. Sahada oynayan futbolcu kulübeye baktığında "Ben sallanırsam o girer" derse siz teknik adam olarak başarılı olursunuz. Futbolcuyu teknik direktör tehdit etmez, futbolcuyu teknik direktör yedek futbolcuyla tehdit eder.
Ön önemlisi dün mücadele etmeyen futbolcu yoktu. Herkes bir şeyler yapmak istedi. Zaten kaliteli oyuncular da var. Bence Fenerbahçe ışığı yakaladı. Aynı yolda devam ederlerse birkaç hafta sonra çok daha iyi bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Bakınız, dün F.Bahçe Feyenoord takımının tekerleğine çomağı soktu. Onu döndürtmedi. Bununla da yetinmedi, topu aldığında zaman zaman çok iyi hücum teşebbüsleri yaptılar. Bu maç berabere biter miydi? Bitebilirdi. Ama hiçbir zaman bu yazının şekli değişmezdi. Çünkü bu yazıyı skora göre yazmıyorum. Sahadaki şekle ve mücadeleye göre yazıyorum. Peki Fenerbahçe için bunları yazdıktan sonra Fenerbahçe mükemmel mi diyeceksiniz. Ama çok yapacak işleri var. Bir gün önce Beşiktaş oynadı. Ama Beşiktaş'a göre Fenerbahçe çok daha göze hoş gelen futbol oynadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA