Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş yüzde 80 şampiyon

Maçtan sonra G.Saraylı yöneticiler konuşacaklar "Penaltımız verilmedi" diye... Beşiktaşlı yöneticiler konuşacaklar "Bizim penaltımız verilmedi" diye. Beşiktaşlılar bir de diyecekler ki "Selçuk neden 2. sarıdan atılmadı" Bunlar idarecilerin maçtan sonra konuştukları.
Bakın bunlara yöneticiler demiyorum, idareci diyorum. Yönetmek başka şeydir idare etmek başka şeydir. Aynen Bülent Yıldırım'ın yaptığı gibi.
O da idare etti. Hoopp, hoopp. Peki maçı anlatan spiker idare etti mi? O da idare etti. Nasıl? Galatasaray için penaltı istenilen pozisyonda "Hakem penaltı verdi" diye 4 defa canlı yayında söyledi. Peki penaltı veren hakem öne doğru mu gider geri geri mi gider? Hakem autu gösterip geri geri gidiyor. Ama bu pozisyonda penaltı kararı veren maçın spikeri Quaresma'nın pozisyonuna bir türlü "Penaltı" diyemedi. Yani anlayacağınız Türkiye'de her yer döner gibi. Kes Allah kes, bitmiyor. Hep kendine.
Peki bu Galatasaray bu Beşiktaş'ı yenebilir miydi? Maçın genelinde oyun şekillerine, mücadeleye, kademeye, oyun mantığına, sahadaki pozisyon paylaşımına neye bakarsanız bakın Beşiktaş, Galatasaray'a göre önde. Aman aman mı oynadılar? Hayır. Basit oynadılar. 3 puanı aldılar. Yüzde 60 şampiyon diyebilirsiniz.Tamam futbolda çok şey değişir ama Medipol Başakşehir ile Beşiktaş üst kattalar, terastalar. Orta katta Galatasaray, Fenerbahçe, Antalya var. Bir de alt kattakiler var. Fenerbahçe ile Galatasaray bundan sonra üçüncülük için oynarlar. Eğer ki Başakşehir büyük hata yapmazsa.
Herhalde bu sezon TT Arena'ya gelen en kalabalık seyirci dündü. Galatasaray'ın bir de F.Bahçe maçı dolar Arena'da oynayacakları.
Tudor, Galatasaray'a ilk geldiği gün bir soruya şu cevabı verdi: "Benim için sistem önemli değil. Bir futbolcu, 1 metre önde oynamış, 2 metre arkada oynamış. Bunlar hikaye. Topu kapınca hücum edeceksiniz, kapmayınca defans yapacaksınız."
Yüzde 100 katılıyorum ama hangi takımla? Sahada koşacak takımla... Dün akşamki Galatasaray takımında koşan, mücadele eden kaç kişi vardı! Beşiktaş takımında koşmayan, mücadele etmeyen kaç kişi vardı bir sayın. Zaten ona baktığınızda fark daha da açılmalıydı.
2. golü atsa Beşiktaş çok daha farklı biterdi. Maçtan evvel bu maç gollü geçer demiştik. Skor kısır oldu ama bu Galatasaray'ın şansından oldu. Çünkü eğer 2-0 olsaydı çok farklı biterdi. 4 veya 5 olurdu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA