Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Derbide dev cüce doğurdu!

Hasan Ali’nin topu elle kestiği pozisyonu, Cüneyt Çakır, Hasan Ali’ye sorsaydı, ‘penaltı’ yanıtını alırdı.

Maçı yazalım diyoruz, teknik direktörleri yazalım diyoruz, hakemi yazmayalım diyoruz. Peki güzel. Bu hakem, Türkiye'de şu anda 1 numara. Avrupa'da da iyi maçlara gidiyor. Yani komite bu hakemi verdiği zaman "MHK niye bu hakemi verdi?" diyebilecek kimse yok.
Peki, Cüneyt Çakır Türkiye'deki maçlarda güven telkin ediyor mu? Hayır… Kafasında hala bir şeyler var mı? Şeytanlık veya tilki veya solucan… Olabilir! Maçta bazı pozisyonlar var tartışılır. Sana göre, bana göredir! Hakeme göre de böyledir veya şöyledir. Sana göre, bana göre ise hakeme göre de kabul edilir.
Yalnız 59'uncu dakikada Hasan Ali'nin topu elle kestiği pozisyonu, Cüneyt Çakır, Hasan Ali'ye sorsaydı, 'penaltı' yanıtını alırdı. Cüneyt Çakır bunu gördü mü? Bence gördü… Yardımcı hakem gördü mü, bence o da gördü. Peki niye vermediler? Bana sormayın, onlara sorun.
Maça bakıyorsunuz, kabız bir maç. Aykut Kocaman, çıkmış "Yakalarsam atarım" diyor. Bence de doğru teşhis ve tedavi. Galatasaray için aynı şeyi söyleyemeyiz. Psikolojik olarak da fizik olarak da daha iyilerdi. Ama Tudor 'yeni bir şeyler yapayım' diyor dağlara taşlara yapıyor. İyi giden bir şeyi bozmayacaksın. Soruyorum size dün akşamki maçtan akılda neler kaldı? Koca bir ilk 45 dakika devrenin en iyi pozisyonunu Fenerbahçe Janssen ile kaçırıyor. İkinci yarıya bakıyorsunuz doğru dürüst bir pozisyon yok. Muslera'nın rakibe verdiği bir top var. Bir de ne? Penaltı pozisyonu… Bir de kafa topuna çıktıktan sonra iki takımın da istediği penaltı pozisyonu var. Galatasaraylı futbolcunun kolu daha kapalı, Fenerbahçeli futbolcunun kolu daha açık. Verirsin, vermezsin.
Belhanda mı? Gördüğü ilk sarı kart tam amatör işi, ama aldığı para tam profesyonel işi! İkinci pozisyonda Kameni ile ikisi arasında bir temas var mı? Var… Peki bu temas olduğunda hakemin kararı olduğunda hakemin kararı ne? Penaltı değil. Ama temas olduğunda sarı kart gerekir mi? Bunun cevabını da Cüneyt Çakır ile MHK'nın vermesi lazım.
Dünya derbisi denilenden akılda kalanlar bunlar. Yani dev cüce doğurdu! Maç berabere bittiği için herkes memnun oldu. Memnun olmayan kim Galatasaray seyircisi. Peki o da gereğini yaptı mı? Hayır… Tepkisini pozisyonu gördüğü halde vermeyen yardımcı hakemin kafasına madde atarak göstermemeli. İki büyük takım, bir büyük hakem. Sonunda bir küçük maç… Maçın sonuna doğru Galatasaraylı oyuncular net faul yapıyorlar, ama hakem vermiyor. Niye? Çünkü penaltıyı vermeyerek yediği haltı biliyor! İki takımdan birer futbolcu kim derseniz? F.Bahçe'de kaleci Kameni, gerekeni yaptığı için. G.Saray'da da Ndiaye… Her topa gerekli hamleyi yaptığı için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA