Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Selçuk'u anlamak!

Galatasaray'ın Prandelli döneminde fark yaratan tek olumlu yönü takım halinde koşu kalitesinin yükselmesi...
Galatasaray bir maçta 106 ile 110 kilometre arasında koşuyor. Her maç sonunda taraftarın eleştirdiği hatta ıslıkladığı kaptan Selçuk İnan Galatasaray'ın hep en çok koşan oyuncusu oluyor. Bu tesadüf olamaz. Çünkü istatistikler bunu gösteriyor. Ancak Selçuk, golcülük konusunda kısır kaldığı için Galatasaray taraftarı tarafından eleştiriliyor.
Selçuk'un kalitesini inkar etmem. Prandelli'nin yardımcısı ve danışmanı Gabriele Pin de benim gibi düşünüyor. Gabriele eski bir orta saha oyuncusu olarak Selçuk için bakın neler söylüyor:
"Selçuk İnan çok yetenekli ve bir takımın kaderini olumlu anlamda değiştirmeye gücü yetecek bir oyuncu. Sahanın içinde yardım etmekten ve koşmaktan kaçınmıyor. Yapması gereken tek şey bence, kendi bildiklerini sahaya yansıtmasıdır. Zaten bildiklerini yaptığı için takımın şampiyonluklarında etkin rol oynadı. Selçuk bildiklerini uyguladığı sürece sorun yaşamaz."
Gabriele Pin'in övgü yağdırdığı ve kalitesine kefil olduğu Selçuk İnan, Fenerbahçe maçında 11 bin 205 kilometre ile takımının yine en çok koşan oyuncusu oldu. Galatasaray'ın 106 kilometreyi bulan koşu kalitesini, Selçuk'un koşu mesafesiyle orantıladığımızda şu sonuç çıkıyor: Selçuk, Galatasaray'ın toplam koşu kalitesinin yüzde 11'ini elinde tutuyor. Bu oran Selçuk'un maçta üstün bir performans gösterdiğinin göstergesidir.
Kimse Selçuk için "Koşmuyor, çalışmıyor, idare ediyor" diyemez. Herkes Selçuk'tan ilk yılındaki gibi gol atmasını bekliyor. Ama Melo da atmıyor.
Selçuk'un eleştirilen bu yönü kendisinden mi yoksa sistemden mi yoksa çevresindeki değişen oyuncuların kalitesinden mi kaynaklanıyor.
Teknik kapasitesi yani topa etkili hükmeden oyuncuların sayısının azalması Selçuk'un hatta Melo'nun daha yüksek performansla oynamasını engelliyor.
Galatasaray taraftarı oyun zekası yüksek, teknik kalitesi üst düzeydeki Selçuk'u ıslıklamayı bırakmalıdır. Selçuk'u sorunlu gibi görmek Galatasaray'ı hedef haline getirmeye uğraş verenlerin ekmeğine yağ sürüyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA