Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Galatasaray'ın gücü

Duygun Yarsuvat ile Alp Yalman arasında yaşanan seviyeli ve kaliteli yarış, Galatasaray'ın kendi özüne dönmeye çalıştığı çok değerli bir seçim oldu. Galatasaray'ın 35. Başkanı olan Profesör Duygun Yarsuvat ilginçtir 210 günlük bir dönemi için yarıştığı Alp Yalman'ı 211 oyla geçti.
Galatasaraylılar "Paralı başkan" modelini denedi ve o sistem başlangıçta mutluluk getirirken sonu hüsranla bitti. Aysal döneminde iki şampiyonluk, Avrupa'da çeyrek final yaşansa da Galatasaray'ın büyükleri kulüp ciddi borç sarmalı içine düşünce hemen olaya el koydu. Yarsuvat'ın da Yalman'ın da seçim mesajı "Büyük düşünmek pahalı düşünmek değildir" oldu.
Aysal döneminde büyük ve pahalı düşünen Galatasaray ekonomik olarak duvara resmen tosladı. Bu seçimden çıkarılacak dersler var.
Galatasaraylılar artık sorumlu davranacak yöneticiler istiyor. Kurumsal yapının açtığı yaralara değinen seçilmiş yöneticiler de "Hesabı biz veriyorsak davul biz tokmak profesyoneller dönemi olmamalı" diyorlar. Olmayacak gibi de görünüyor.
Derin Galatasaray'ın kararıyla artık Galatasaray kendi değerlerine ve ilkelerine göre hareket edecek kişilerce yönetilecek. Galatasaray'da Galatasaraylı görünümlü kişilerin dönemi artık geride kalmıştır. Galatasaray'a hizmet edecekler Galatasaray markasından nemalanmaya kalkmamalıdır. Galatasaray markasının altında büyümek ne kadar doğruysa Galatasaray markasını kendi çıkarlarına alet etmeye çalışmak çok yanlıştır.
Galatasaray kendini yönetmeye çalışanlara hep güç verir. Ama gücü doğru kullanmak gerekir. Galatasaray'ın verdiği gücü kendi gücüne dönüştürmeye çalışanlara "Derin Galatasaray" asla izin vermez ve o gücü geri alır. Yarsuvat-Yalman seçimi Galatasaray gücünü doğru kullanmayanlara karşı alınmış bir karardır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA