Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Bu inat niye?

Kaybett iğinde doğal olarak herkes eleştirilir. Amaç kazandığında zafer sarhoşluğuna kapılmadan yanlışları görmektir.
Dortmund facialarından sonra "kırılma noktası" olarak görülen ve Prandelli'nin "Zor maç" dediği Karabük'te, Galatasaray 2-1 kazandı. Galatasaray eğer maçı kaybetseydi ya da bir puan alsaydı hedefteki adam Burak Yılmaz olurdu.
"Kral" unvanını taşıyan Burak, kaçırdıklarıyla adeta saç-baş yoldurdu.
Özellikle Burak'ın ikinci yarı Karabük kalecisi Waterman'ın öne çıktığı pozisyonda topu aşırtmayı ya da kaleciyi çalımlamayı düşünmemesi ardından da topa basmayı akıl etmemesi şaşırtıcıydı. Bir golcü, gol kaçırabilir ama 29 yaşına gelmiş Burak'ın bu kritik pozisyonda 'akıl tutulması' yaşamaya hakkı yok.
Maç sonu gülücükler atarak konuşan Prandelli, "Çok iyi oynadık ve zor deplasmanda kazandık" dedi. Çok şaşırdım. Prandelli'nin kulübedeki ruh halini doğru analiz edersek; şaşkın, çaresiz, etkisiz ve kararsız olduğunu görürüz. İtalyan hoca kadro mühendisliğini doğru yapamıyor, kenardan maçı okuyamıyor, oyuna müdahalede geç kalıyor, oyunun şeklini değiştirecek oyuncu hamlelerini yapamıyor. Galatasaraylı oyuncular 4-4-2 oynamak istiyor, Prandelli 'Hayır' diyor. Peki; Umut golü takım iki forvete döndüğünde atmadı mı? Bu inat niye o zaman? 3.dakikada gelen erken golden sonra Galatasaray yarım saat oyuna hükmetti Burak ve Dzemaili iki net golü harcadı.
Karabük dengeyi yakaladıktan sonra Prandelli hiç müdahale etmedi.
Hamit yorulmuş, Balta geriye gelemiyor, Sneijder yürüyor, Selçuk temposuz, Dzemaili yine gölge markaj yapıyor. Değişiklik yapmak için gol yemek mi gerekiyor? Galatasaray 57'de golü yiyor, Prandelli ile yardımcısı Pin "Kimi sokalım?" diye tartışıyor.
Golden 10 dakika sonra nihayet Umut giriyor ve golü atıp Galatasaray'a maçı kazandırıyor. Karabük gemileri yakmış, paldır küldür saldırıyor.
Hoca olsan ne yaparsın?
Bruma'yı ve Emre Çolak'ı oyuna sokarsın ya da Tarık Çamdal'ı sağ beke alıp, Sabri'yi öne itersin.
Galatasaray'ın hızlı oyuna geçmesini düşünmeyen Prandelli klasik korkaklığıyla Hamit'i çıkarıp, Yekta'yı alıyor. Öyle veya böyle Galatasaray 9 maçta 19 puan topladı. Bazı maçlar "Eğri gemi doğru sefer" felsefesiyle kazanıldı.
Galatasaray yönetimi milli takım aralığında "arkasındayız" dediği Cesare Prandelli konusunu bir daha masaya yatırmalı bence.


En düşük not 3 Burak

En yüksek not 9 Chedjou

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA