Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sevgi ve kalite

Gerçek sevgi her zaman yaratıcıdır, asla yıkıma yol açmaz. Galatasaray, Hamza Hoca'nın kısa sürede yarattığı müthiş sevgi ortamı sayesinde keyif veren bir takım olma yolunda yükseliyor. Bu hızlı değişimin temelinde kadro istikrarı yatıyor. Çünkü istikrar anlayışı oyuncuların birbirleriyle daha fazla oynama alışkanlığı kazanmasını sağlar. İtalyan hocalar döneminde oyuncular, "İyi oynadığımız bir maçın ardından bir sonraki maçta anlamsız bir şekilde kulübeye çekiliyorduk. Bu durum moralimizi bozuyordu" şeklinde serzenişte bulunuyorlardı.
Eğer bir hoca oyuncuların özgüvenine zarar verirse takım uyumu asla oluşmaz. Prandelli'nin yüzüne bakmadığı Emre Çolak ile "Gönderilsin" dediği Bruma'nın ne kadar etkili ve verimli olduğunu Akhisar maçında da gördük. Emre oyuna akıl katarken, Bruma kanatlara hız ve çabukluk kazandırdı. Bruma sayesinde Galatasaray rakip kaleye çok adamla hücum etme alışkanlığını da kazanmaya başladı. Hamza Hoca ile birlikte Galatasaraylı oyuncuların kaybettikleri özgüvenlerini geri kazandıkları sahada yansıyan mücadeleden belli oluyor. Herkes birbirine yardım ediyor, yüreğini ortaya koyuyor.
Hamza Hoca "Çift forvet" anlayışı içinde Umut'u önde tek bırakırken ile Burak'a serbestlik tanıdı. Daha çok geniş alanda oynamak Burak'a ve Galatasaray'a verimlilik olarak döndü. Burak yeni oyun anlayışında ofsayta bile düşmedi. Ayrıca bu maç Burak'ın bir maçta en fazla topla buluştuğu karşılaşma oldu. 407 maçta Burak'ın böyle bir istatistiği yok. Galatasaray takım olarak keyif verirken oyuncular da oynadıkları oyundan ciddi keyif aldı. Özellikle topa hükmeden Selçuk, Sneijder, Emre Çolak gibi oyunculara destek veren Bruma, Telles ve Burak sayesinde ilk yarı müthiş duvar pasları izledik.
Özgüveni yüksek, tempolu oyununun kaliteli pas ortamına dönüşmesinde Hamza Hoca'nın Prandelli döneminde "Kaset izleme" saplantısını çöpe atmasının ve oyuncuların idmanlarda daha çok topla oynamalarının etkisi de var. İdmanlarda ne kadar çok topla pratik yaparsanız pas düzeninde ezberi yakalarsınız. Hamza Hoca döneminde Galatasaray Terim dönemindeki ayağa isabetli, çabuk pas yaparak ve hücumu kanatlardan düşünerek oynayacak ve keyif vermeye devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA