Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İlk yarıdaki rehavet

G.Saraylı futbolcular Mersin maçını kasetten izleyip "Maçı kazandık. Nasıl oynadık. Ne gibi hatalar yaptık" diye kendileriyle yüzleşsinler. Eğer bu analizi doğru yaparlarsa hiçbir maçın kağıt üzerinde kazanılmayacağını öğrenirler.
Hamza Hoca ile Galatasaray'ın ilk kez bu kadar kötü oynadığını gördük.
Sahaya çıkan onbirin Telles dışındaki tüm oyuncuları İzmir'e gitmemişti.
Dinlenmiş oyunculardan oluşan Galatasaray takımının Mersin gibi mücadele gücü yüksek ve kompakt oyun anlayışını iyi oynayan bir ekibe karşı tam hakimiyetle oynayacaklarını düşündüm ama yanıldım. Hayal kırıklığına uğradım.
Bir takım baştan aşağı yürüyerek mi oynar? Bir takım bu kadar kötü koşar mı?
Sneijder, Umut, Burak, Emre Çolak, Telles, Chedjou, Sabri, Semih özellikle ilk yarıda sahada yoktu. Melo, Selçuk ve Muslera ile Galatasaray ayakta durmaya çalıştı. Bu görüntünün nedeni şımarıklık mı, yoksa sorumsuzluk mu, ya da rakibi, "Nasıl olsa yeneriz" rehaveti mi?
İkinci yarıda kendine gelen Galatasaraylı oyuncuların istekli oyunu, yüksek mücadele gücü maçı geriden gelerek kazanmalarını sağladı. Hamza Hoca'nın doğru hamleleri sayesinde Hamit'in girişi takıma güven verirken pas kalitesi ve topa hakimiyet de çoğaldı. Hamit katkısıyla Sabri öne doğru etkili oynadı. Sabri, Burak'ın kazandığı ve attığı penaltının ve Umut'un attığı golün asistini yaptı. Galatasaray kazanırken Hakan Balta'ya ve

Melo'ya şükretmeli.
Özellikle Balta'nın önlediği gol takımı adına kırılma dakikasıydı.
Hamza Hoca oyuncularına, özellikle Chedjou ve Telles'e baskı altındayken topu kullanma konusunda basit düşünmelerini hatırlatmalı. Bu iki oyuncu yenilen ve verilen pozisyonların çoğunda başroldeydi.
Hamza Hoca'nın kazanan takımı bozmamasına saygılıyım. Ancak 5 yabancıyı aynı anda kullanınca Bruma ve Pandev'i oyuna sokmak zorlaşıyor. Bence sol bek konumu için Tarık hatta Olcan düşünülebilir.
Fırat Aydınus'u kararlarından dolayı analiz etmeyeceğim. Ancak Aydınus'un vurdumduymazlığını anlatacağım. Semih aldığı darbe sonucu yere yığıldı. Tedaviden sonra ayağa kalktı ama sonra yere kapandı ve başı öne düştü. O sırada Aydınus, Mersinli bir oyuncuyla sohbet ediyordu.
Semih'in yanına "Hadi sahayı terk edin" dercesine gitti. Sayın Aydınus'u ayıplıyorum ve insanlığa davet ediyorum.

En yüksek not 8 Hakan Balta

En düşük not 3 Emre

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA