Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yalancı galibiyet

Galatasaray kritik bir üç puan almasına rağmen kazanılan önemli galibiyetin gölgesine sığınmadan iğneyi önce futbolculara sonra da çuvaldızı Hamza hocaya batıracağım.
Beşiktaş lider olmuş, F.Bahçe puan kaybetmiş. Ben G.Saraylı oyuncuların zihinsel olarak "Zirve fırsatını tepmeyeceğiz. Kazanmak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız" felsefesinde olacaklarını düşündüm. Ama çok yanılmışım. 9 günlük tatilden taviz vermeyen G.Saraylı oyuncular, Eskişehir önünde resmen ezildiler. İkili mücadeleleri bırakın kazanmayı ayakta duracak halleri bile yoktu. Galatasaray takım olarak, rakip kalede ilk yarı Emre Çolak'ın pozisyonu hariç "Bu da kaçar mı?" dedirtecek gol pozisyonuna bile giremedi. Eğer Eskişehirli oyuncular ikinci yarı final paslarında isabetli tercihler yapsaydı G.Saray aleyhine ağır bir skor olurdu. Hamza hoca ikinci yarıya maalesef formsuz başladı. Kıymetli oyuncularını satan Eskişehirspor'a karşı Hamza hoca ikisi kupada olmak üzere 3. maçına çıktı. Eskişehir'in kadro ve oyun analizi bu kadar kötü mü yapılır? Belli ki analiz ekibi yeterince bilgi verememiş. Ayrıca Hamza hoca da Eskişehir'i yeterince incelememiş.
Eskişehir ne oynuyor? Bekliyor, kontraya çıkıyor. Ahmet Çörekçi'yi hızlı hücuma çıkartıyor. Sissoko, Lawal ve Mori en etkili oyuncuları. Eskişehir atla deve değil ama G.Saray o kadar dağınık ki; rakip Barcelona havasıyla oynuyor. G.Saray sezon başından bu yana en çok Telles'in bölgesinden atak ve gol yemiş. Yenilen gol de kupadaki golün kopyası.
Telles'te bu kadar ısrar etmenin anlamı yok. Çünkü Telles gidiyor gelemiyor, orta yapamıyor, ikili mücadele kazanamıyor.
Hamza hoca ne yaptı? Olcan'ı sol beke çekip Telles'i çıkardı, Bruma'yı aldı.
G.Saray maça böyle başlamalıydı. Ya da Olcan sol bek, Umut-Pandev gol hattı olurdu. Umut'un tutamadığı toplarda Pandev duvar olurdu. Golü attı ama önde hiç top tutamadı. Ayrıca Umut karşı karşıya inanılmaz golleri harcadı. G.Saray omurgasının gücü Selçuk-
Melo ikilisini bozarsan kaybedersin.
Hamza hocanın aklına bu ikiliye dönmek golü yedikten sonra geldi.
Galatasaray'da sonuca isyan eden iki oyuncu vardı: Selçuk ve Sneijder. Bu ikili ciddi ve dikkatli oynarken Sneijder'in kalitesini Selçuk attığı akıllı vuruş golüyle taçlandırdı.

En yüksek not 8 Wesley Sneijder

En düşük not 3 Yekta Kurtuluş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA