Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hamza hoca yanlıştan döndü

G.Saray kupaya değer verdiğini kadro ciddiyetiyle belgeledi. Hamza hoca derin rotasyona gitmeyip Sneijder, Melo, Chedjou, Selçuk ve Burak gibi yıldızlarını tercih etti. Bu kadro tercihinin üç doğrusu vardı:
1-Uzun tatilin devre arası yarattığı fiziksel zafiyeti, "En iyi idman maçtır" felsefesiyle kapatmak.
2-Kadro istikrarını oluşturan oyuncuların birbirleriyle oynama ritmini yeniden kazanmalarını sağlamak.
3-Galatasaray 4 yabancıyla oynadı. Olcan, Hamza hocanın elini güçlendirdi. Muslera, Melo, Chedjou ve Sneijder'i "banko" sayarsak Bruma ile Pandev'den biri hem ilk 11 için düşünülebilir hem de kulübede hamle oyuncusu olur.
Hamza hoca, Olcan tercihiyle yanlıştan döndü. Galatasaray, Eskişehir'de kazanırken formsuz Telles'in çıkıp Olcan'ın sol beke geçmesinin rolü büyüktü. Olcan'la başlamak Konyaspor önünde G.Saray'ın etkili hücum etmesini sağladı. Soldan sık sık bindiren Olcan'ın, Burak'ın arka direğe kestiği topa yaptığı kafa vuruşu çok kaliteliydi. G.Saray Konya'yı yine farklı yenerken atılan goller "jenerik" olacak güzellikteydi. En değerlisi ise Burak'ın golüydü. Çünkü "İyileştim" dediği anda yeniden sakatlanan Burak'ın attığı şut çok sertti. Burak korkuyu kafasından silmiş ki; bu vuruşu yaparken ayağını kısmadı. Burak'ın dönüşü, Bruma'nın kanatta oynaması Galatasaray'ın hücum hattına dinamizm kazandırırken iki klas gol atan Sneijder'i de mutlu etti. Burak gezinen bir golcü. Bruma dikine giden bir oyuncu. Bu ikili sayesinde Sneijder daha çok topla buluştuğu gibi markajdan kurtulup kaleye şut atma fırsatı buldu.
Zeminlerden şikayet eden Şansal Büyüka'nın kulakları çınlasın; iyi zemin futbolun kalitesini gerçekten yükseltiyor. Konyaspor, kadro ve pas kalitesi olarak Eskişehir'den kat kat üstün. İyi zemin, Galatasaray'ın maç boyu topa hakim olmasına, iyi pas yapmasına ve bol pozisyon üretmesine etken oldu.

En yüksek not
8 Sneijder

En düşük not
4 Hamit, Sinan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA