Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Önce restleşti sonra düzeltti

Nefes nefese, stresi yüksek bir sezon izliyoruz. Liderliğin sık el değiştirdiği yarışta hiçbir takım evinde oynadığı maçlarda bile "Ben rahat kazanırım" havasında olmayacak. 90 dakika bittiğinde ummadıkları sonuçlarla karşılaşıp, elleri başlarının arasında soyunma odasına giden oyunculara ve teknik adamlara da rastlayacağız. Bir gerçek var ki; şampiyonluk yarışında ipi kimin göğüsleyeceğine bu sezon 80 ile 90 arasında atılan goller damgasını vuracak gibi görünüyor. Galatasaray, Gaziantep'e karşı belki zorlanmadı, hatta pozisyon bile vermedi. Ama Galatasaraylı oyuncuların ruh hali, yaşadıkları aşırı stres ve telaş, farklı kazanmaları gerektiren bir maçta 85.dakikada Hakan Balta'nın kalite kokan kafa golüyle sevinmelerini sağladı. Maç bittiğinde tribünler Hamza Hoca'yı soyunma odasından sahaya çağırıp sevgide bulundu. Eğer Galatasaray kazanmasaydı Hamza Hoca giyotine kafasını vermişti. Nasıl mı?
Trabzon'da denediği kadroyu Antep önüne çıkarmak adeta kendisini eleştirenlerle restleşmekti. Bruma-Yasin gibi iki hızlı oyuncuyu kulübede oturtup G.Saray'ı "Kanatsız uçak" durumuna düşüren Hamza Hoca'nın, Umut'tan Sneijder yaratmaya çalışması çok yanlıştı. Sneijder rolüne bürünmesi gereken ve gecenin yıldızı olan Emre Çolak'ı kanada hapsetmek akıl dışıydı. Özellikle, Antep ilk yarı hücumdan geriye dönemiyor, geniş alanlar bırakıyor ama Galatasaray'ı rakip sahaya dikine, hızlı ve çabuk taşıyacak ayaklar olmadığı gol pozisyonu üretilemiyordu. Olcan kanatta topla depar atar görünüyordu ama aslında patinaj yapıyor ve Antep savunmada çoğalıyordu. Bu verimsizliği görüp ikinci yarıya "Başarılıymış" gibi aynı kadroyla başlamak, Hamza Hoca'nın oyunu okuyamamasının zafiyetiydi. Ne zaman seyirci, "Yasin..Yasin" diye tempo tuttu, Olcan çıktı önce Yasin sonra Bruma girdi Galatasaray oyunu Antep kalesine yıktı.
Burak 30 yaşında ve çok tecrübeli. Burak gibi bir golcü girdiği pozisyonlarda nasıl vuruş yapması gerektiğini artık bilmeli. Melo'nun fiziksel performansı belki düşük ama savunmaya verdiği destekle, topu oyuna sokuş becerisiyle başarılıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA