Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Muslera'ya yazık

Sosyal medyada G.Saray taraftarlarına anket yapmışlar ve sormuşlar; "Tek hakkınız var; Muslera'yı mı yoksa Sneijder'i mi alırsınız?" Uzak ara herkes, "Muslera" cevabını vermiş.
Galatasaraylı oyuncular, Muslera'yı kucaklamalı, sarıp sarmalamalı ve omuzlarda taşımalı. Muslera olmasaydı Galatasaray büyük travma yaratacak ağır bir yenilgi alabilirdi. Yönetim, asıl Muslera ile ömür boyu sözleşme yapmalı.
Galatasaraylı oyuncuların maça "Kompakt" başlaması doğruydu. Geniş alanda hücum etmeye alışık Benfica gibi ayağa iyi top yapan, teknik kapasitesi yüksek, hücuma çok hızlı çıkan ve fizik kalitesi üst düzeyde olan bir takıma karşı özellikle ilk yarıda Galatasaray oyunu hep soğutmaya çalıştı.
Gaitan, Jimenez, Jonas gibi çalım cambazı oyuncular dar alanda sıkışınca gol için dışarıdan şut atmayı tercih ederken Galatasaray savunmasını bazen de araya attıkları paslarlarla delmeye çalıştılar. Chedjou-Balta ikili bu paslara karşı dikkatliydi. Kaptan Selçuk da araya atılan topların tehlikeye dönmemesi için savunmaya çok destek verdi. Ancak kart gördükten sonra konsantrasyonu bozuldu ve yenilen ikinci golde poziyon hatası yaptı ve topu ıskaladı.
Taşları değiştirmek ne kadar doğru? Hamza Hoca'nın sağbeke Denayer'i koyup önüne Sabri'yi monte etme amacı Gaitan'ın Eliseu destekli kanat bindirmelerini engellemekti. Ancak Denayer yakın markaj yapmaya çalışınca arkasına Jimenez ile Gaitan'ı kaçırdı. Gol olacak pozisyonlarda yine Muslera kurtarıcı rolündeydi. Denayer'de ısrarcı olmak hataydı. Denayer çıktığında artık çok geçti çünkü Benfica attığı iki golü de Galatasaray'ın sağından organize etti. Hamza Hoca'nın Umut yerine Burak tercihi de tutmadı. Burak önde duvar olamadığı gibi top da tutamadı G.Saray da hücumda çoğalamadı. Bir oyuncu eğer bir kart görecekse amacı olmalı. Bir golde imzası olan Luisao'nun sert markajı yüzünden sinirlenen Burak'ın sarı kartla cezalı olması kendisine yakışmadı. Selçuk'un gereksiz itirazla kart görüp cezalı duruma düşmesi yanlıştı.
TT Arena'da forvette Umut oynamış, Benfica savunmasını yaptığı presle bunaltmış ve Luisao'yu hücuma bile çıkarmamıştı. Umut'la başlamak Galatasaray'ın önde mücadele gücünü yükseltirdi. Burak bu presi yapmadığı gibi kaybettiği toplardan sonra geriye bile koşmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA