Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Bilal farkıyla

Rodriguez-Bilal değişikliğine kadar sahada teslimiyetçi ruhla oynayan, ürkek, özgüvenini yitirmiş bir Galatasaray vardı. Tribünler kötü oyuna ıslıkla tepki koyarken futbolcular 'canımızı dişimize takarak oynayalım' bile demiyordu. Çünkü G.Saray'ın saha içi performansı, takım savunması ve yardımlaşması 'Nerem doğru ki' diyen deve hikayesine benziyordu.
Sneijder, Podolski, Selçuk, Muslera ve haksız yere ıslıklanan Sabri kazanmak için oyuna akıl koyup, mücadele ediyor, diğerleri ise 'nasıl hata yaparız', 'Nasıl kötü pas veririz' dercesine kötü oynama konusunda birbirleriyle yarışıyordu. Mustafa hoca, bu G.Saray'ın neresini düzeltecek merak ediyorum. Ancak kendisinin de oyuncu seçimleri konusunda bir karar vermesi lazım. Örneğin, "Selçuk'un en kötü hali, en iyi Rodriguez'den daha iyidir" diyorsa, o zaman Mustafa hoca, Rodriguez'li bir orta saha kurmayacak. Çünkü İspanyol futbolcu, halı saha anlayışı ile oynuyor. Final pası yok, kaleye şutu yok, üstelik topları riskli kullanıyor.
Orta sahada direnci olan ve aklıyla oynayan oyuncuya ihtiyaç var. O zaman Bilal'ı kenarda oturtmak büyük hata olur. Çünkü Bilal girdikten sonra G.Saray'ın oyun anlayışı pozitif yönde etkilendi. Podolski, Sneijder ve Selçuk pas yapma konusunda daha etkili hale geldi.
Rodriguez oynarken göbekten öne doğru final pasları gerçekleşmediği için Sneijder ve Selçuk geriye gelip oyun kurmaya çalıştılar. Ama bu ikili geriye geldikçe Podolski yalnız kaldı, G.Saray hücumda çoğalamadı. Rodriguez'li oyunda Bursa göbekten etkili geldiği gibi pozisyonlar yakaladı. Mustafa hoca, Rodriguez ve Bilal'li oyun arasındaki farkı iyi analiz etmeli. Eğer Rodriguez'i oynatacaksa göbekte değil, orta sahanın sağında oynatmalı. Çünkü İspanyol, milli takımda burada oynuyor.
Taraftar Sneijder'i çağırıp haklı olarak bağrına bastı. Çünkü Hollandalı, maç boyu tekme yemesine rağmen Galatasaray'ın kazanması için Selçuk ile birlikte yüreğini ortaya koydu. Podolski çok akıllı bir oyuncu. Yasin ve Burak 'ben' egosundan kurtulup Podolski'nin gol yollarında topla buluşmasına yardımcı olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA