Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Selçuk isyanda haklı mı!

Hakem Mete Kalkavan'ın üst düzey bir hakem olduğuna inanmıyorum. Ancak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde, 'Maçı oradan alıp buraya verdi' yorumunu yapmak haksızlık olur. Hem Denizli'nin hem de Selçuk İnan'ın "Hakem bizi ince ince doğradı" sözüne de katılmıyorum. Ama Selçuk'un şu sözlerinin dikkat çekici olduğunu düşünüyorum:
"Hakemin benimle ilgili kötü bir niyeti varsa bana söylesin. Benimle de diğer oyuncularla da iletişimi çok kötüydü. Belki benimle bir sorun yaşarsın ama bunu bütün takıma mal edemezsin. Göstermiş olduğu tutuma dikkat etsin."
Yakın zamana geri dönüp bir olayı anlatacağım.
Tarih: 27 Kasım 2010.. O zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir ile Fenerbahçe, Olimpiyat'ta karşılaşıyor. Maçı Halis Özkahya yönetiyor. Maç sonu önce Gökhan Gönül canlı yayında yayıncı kuruluşa hakemle ilgili şu sitemde bulunuyor: "Bizim söylediklerimizi slowmotion'la yakalıyorsunuz. Ama hakemlerin dediklerine hiç bakmıyorsunuz. Sanki hakeme maçtan önce 'bu sahanın patronu sensin. İstediğini yaparsın demişler' Hakemlerin bize hitap şekilleri çok çirkin."
Gökhan'dan sonra İstanbul BŞB'li Efe yayına geliyor ve oyunculara "İşine bak. Artistlik yapma" dediği iddia edilen hakem Özkahya için şu şikayeti yapıyor: "Sahada hakemden bir dayak yemediğimiz kaldı."
Aykut Kocaman da bu iki oyuncuya destek verirken, "Oyuncular üzerinde otorite denen şey, oyunculara hakarete varan davranışla olmaz" yorumunu yapıyor.
Bu örneklere Rüştü'nün 29 Nisan 2012'de yine hakem Halis Özkahya ile yaşadığı şu dialogu ekleyebiliriz.
Rüştü: Bunlar nasıl düdükler? Adam gibi maç yönet.
Özkahya: Rüştü sen adam değilsin.
Ayrıca Melo gitti ama Fırat Aydınus'un Brezilyalı'ya ettiği küfür Youtube'ta kaldı. Selçuk'un bu sözlerine TFF ve MHK kulak kabatmalı ve bir an önce hakemleri davranış biçimleri konusunda ya uyarmalı ya eğitmeli.. Huyunu değiştirmeyen yanlışta ısrar eden hakemleri de elemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA