Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Arda'dan sonra Sinan geliyor...

Burak-Umut ikilisini ilk kez birlikte oynatan Mustafa Denizli'nin bu hamlesi, "Benim golcülerim sizlersiniz. Size güveniyorum" itirafıydı. Ancak; Burak ve Umut'ta ciddi bir huzursuzluk var. Taraftarın hışmına uğrayan Burak-Umut ikilisinin bu huzursuzluk içinde TT Arena'da G.Saray'ın gol yükünü sırtlanmaları zor görünüyor. Tribün tepkileri sonucu, Burak ile Umut'un aşırı güven kaybına uğradıkları görünüyor. Çünkü bu ikili gol pozisyonlarında "Kaçırırsam ıslıklanır mıyım?" korkusuyla topa hamle yapıyor. Yeni bir golcü gelmediğine göre, Galatasaray taraftarı öfkesinden arınıp Burak-Umut ikilisini artık ıslıklamayı bırakıp destekleme bayrağını açmalı.
Arda Turan'dan sonra Sinan Gümüş, Galatasaray'ın yakaladığı en yetenekli genç futbolcu oldu. Sinan müthiş özgüvenle oynuyor. Topla buluştuğunda çevre kontrolü yapıyor, sol ayağını çalım atarken raket gibi kullanıyor. Şut atarken Sinan, toplara sert ve etkili vuruyor. Sinan'ın yükselişi ve kalitesi hücuma bindirmeleriyle zenginlik katan topu kullanma becerisi yüksek Linnes'in desteğiyle büyüyecektir. Sinan bence kanatta çakılı oynamamalı ve kale önünde şut atacak pozisyonu kendine yaratmalı. Ayrıca; Podolski döndükten sonra Galatasaray'ın hücum gücü daha da artacaktır. Mustafa Hoca sol ayaklı oyunculara fark yarattıkları için büyük önem verir. Kim bu solaklar; Olcan, Balta, Podolski, Sinan Gümüş, Carolle.. Linnes ve Sneijder'in de iki ayağını kullandığını söyleyebilirim. Hatırlatayım; Donk ve Linnes'in katılımı rekabeti artıracağı gibi Mustafa Hoca'nın hamle yapma konusunda elini güçlendirecektir.
Bu olumlu değişime rağmen; Galatasaray hücuma çok adamla gittiğinde geriye de aynı çabuklukta dönmeli. Çünkü vasat kadrosuyla Antep orta alanı kolay geçti. Hücum futbolu oynamak güzeldir ama takım savunmasını yapamazsanız pozisyon da verirsiniz gol de yersiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA