Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sorumlu Adnan Polat ve Mehmet Helvacı

Galatasaray Kulübü'ne "Mektepli" dışında üye olmak isteyip de üye olamayanlar fena isyan ediyor. Bunun sorumluları kim?
Galatasaray'ın tüzüğü, "Her yıl kaydı açık üyelerin ancak yüzde 3'ü üye olabilir" diyor.. Adnan Polat döneminde Mehmet Helvacı tarafından düzenlenen yeni tüzük daha çok "Mektepli, üye eşi ve çocuğu"na imkan tanıdığı için dışarıdan üye olmak isteyenlere yüzde 3'lük kontenjan yetmiyor.
Eski tüzükte de üyelik yüzde 3'le sınırlıydı. Ancak Mektepliler ile sporcular bu kontenjanın dışındaydı. Yüzde 3'lük uygulama sadece üye eşi ve çocuğu ile dışarıdan başvuranları kapsıyordu.
Bunu örnekleriyle anlatayım.. 131 mektepli, 10 sporcu, 349 kaydı açık üyelerin eşi ve çocuğu ile dışarıdan 500 kişi bu yıl üyelik için başvurdu.
Yeni tüzükteki yüzde 3'lük kontenjan gereği 293 üye alındı. Kim bu üyeler? Mektepli: 120.. Sporcu: 10.. Başkan kontenjanı: 15.. Üye eşi ve çocuğu: 69, Dışarıdan: 79..
Bugünkü Sicil Kurulu Başkanı üstelik mektepli olan Serdar Eder'in ısrarla karşı çıktığı eski tüzük olsaydı 5 yılda üye olan toplam 550 mektepli ile 50 sporcu kontenjan dışından üye olacağı için bunların yerine dışarıdan 600 kişi Galatasaray Kulübü'ne üye olacaktı.. Alaylı Başkan Adnan Polat ile Mektepli Mehmet Helvacı'nın hazırladığı saçma sapan tüzük gereği bugün 730 kişi üyelik için sıra bekliyor. Tüzük değişmezse bekleyenlerin sırası 1980 öncesi "Yağ ve benzin" kuyruklarına dönecek..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA