Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sneijder'in şovu

Galatasaraylı oyuncular iki perdelik oyunda, Galatasaray taraftarının istediği yürekli mücadeleyi ortaya koydu. İlk yarıda Galatasaray'ın orta sahası Bilal, Selçuk, Sneijder gibi yaratıcı oyunculardan kuruluydu. Özellikle Sneijder, Galatasaray'ın etkili futbolunu tetiklerken, arkadaşlarını maestro gibi yönetti. Sıkışan oyunu, mükemmel açtı, araya attığı paslarla Umut'u, Podolski ve Yasin'i gol bölgelerinde topla buluşturdu. Sneijder, zaman zaman savunmaya da gelip yardım etti. Selçuk müthiş koşu kalitesi ile sahanın her yerine bastı. Bilal, oyundan çıkıncaya kadar Galatasaray orta sahasına akıl beceri ve sakinlik kattı. Galatasaraylı oyuncuların maç boyu göze çarpan en büyük özellikleri top rakibe geçtiğinde o topu kazanmak adına iki veya üç kişiyle baskı yapmalarıydı. Sneijder'in yönetimindeki Galatasaray, ilk yarıda oynadığı iyi futbolun karşılığını alamadı. Podolski, Yasin ve özellikle Umut Bulut, akıl almaz golleri kaçırdı.
İkinci yarıda erken Akhisar golü, Galatasaray'ın baskı yemesine neden oldu. Ama Galatasaraylı oyuncuların mücadele isteği ve direnci başarılıydı. Galatasaray, yarı finale çıktı ama savunma zafiyeti sürüyor. Özellikle duran toplar, büyük tehlike yaratıyor. Rodallega 1 attı, 3 kaçırdı. Galatasaray, savunmada alan savunmasını bırakıp adam adama markaja geçmeli. Çünkü alan savunmasını yapamıyor ve pozisyon veriyorlar. Denayer'in stoper oynaması isabetli bir karardı. Belçikalı savunmacı, dikkati ve çabukluğuyla göz doldurdu. Ligdeki Başakşehir'e bu kadar kreatif orta saha ile çıkılmamalı. Ryan Donk, o gün mutlaka oynamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA