Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

ProtestoSİLİN!

Futbolda atan ile tutanın ne kadar önemli olduğuna bir kez daha tanık olduk. Gol atamayan Umut ile top tutamayan kaleci Cenk'li Galatasaray takımı soyunma odasına 2-0 geride girdiği maçı eğer ikinci yarı döndürebiliyorsa bu taraftarın eseridir. Tribünlerin, "Çıkarın formayı çıplak oynayın.. Yönetim istifa" şeklinde protestosu olmasaydı Galatasaraylı oyuncuların ikinci yarıdaki yürekli, istekli, mücadele gücü yüksek, tekmeye kafa sokan oyununu göremezdik.
Herkes Muslera için, "Para için oynamadı" yorumunu yaptı. Maçı eşiyle locadan izleyen Muslera belindeki ağrılar nedeniyle oynamadı. Florya'daki toplantıda Başkan Dursun Özbek oyunculara, "Paralarınızı zamanında ödüyoruz. Sizden sadece sahaya çıkıp Galatasaray'a yakışan futbolu oynamanızı bekliyoruz. Ayağınızı denk alın" şeklinde konuşmuş.
Sneijder, Podolski, Selçuk ve diğerleri Galatasaray'da oynamanın bedeli olarak yılda toplam 65 milyon Euro kazanıyorlarsa oynadıkları futbolun hakkını vermeliler. İkinci yarı ortaya konan kişilikli mücadeleyi sergilemek için protesto mu gerekiyor?
Galatasaray zor günler yaşıyorsa futbolcu topluluğu bugünlerde elini taşın altına sokup sorumluluk alacak.. Galatasaray'ın yediği üçüncü golde Selçuk'un hatası vardı. Tamam da her hata yapanı ıslıklamak mı gerekiyor. Selçuk maçın en çok çalışanıydı ve üstelik kazanılan penaltıyı kaptan sorumluluğuyla gol yaptı. Bence tepkiyi Podolski hak ediyor. Alman yıldız topsuz oyunda hiç yok. Kaptırdığı toptan sonra rakibini kovalamıyor. Maç içinde saklanıp sadece top ayağındayken sahneye çıkıyor. Hatırlatayım; Akhisar'dan sonra Başakşehir maçlarında kaptırdığı her top Galatasaray'a pozisyon oldu. Başakşehir'in oynadığı futbol "Kompakt" değil. Plan şu; galipsen zaman geçir, yere yat kalkma. Maç ortadaysa kaos futbolu oyna, rakibi boz. Ben bu kadar çok yere yatan, zaman geçiren, ağlak ve hakemlerden ikaz bile almayan bir takım görmedim. Göksel Gümüşdağ'ın MHK'ya yaptığı eleştiriler sonuç verdi. Zaman geçiren kaleci Volkan'a sarı kart bile çıkarmayan Özgür Yankaya Başakşehir'in 12. adamı gibiydi. Umut'un formasının uzadığı pozisyon asıl penaltıydı vermedi. Çaldığı penaltı ise eyyamdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA