Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Neden susuyorsun!

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmalarının ardından sert bir açıklama yapan Türkiye Spor Yazarları Derneği; FETÖ’cülerin darbe girişiminde ortaya çıkmadı. Dernek üyeleri tepki koyunca, zoraki ve iki cümlelik açıklama geldi

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin, Türkiye'ye karşı yapılan hain darbe kalkışması hakkında hiçbir açıklama yapmamasına, başta spor yazarları ve dernek üyeleri olmak üzere spor dünyasından sert tepki geldi. Daha önce spor basınından olmamalarına rağmen Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına bile tepki gösteren TSYD'nin, onlarca vatandaşın ve polisin hayatını kaybettiği FETÖ'cü hain darbe girişimi karşısında sadece bir cümlelik açıklama yapması büyük tepki çekti.

TEPKİ SONRASI ZORAKİ İKİ CÜMLE!..
TSYD, hain darbe girişimi sonrası sadece daha önceden planlanan 18 Temmuz'da derneğin havuzbaşında yapılacak ödül töreninin iptal edildiğini "Ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı" ifadesiyle duyurdu. Bir sonraki günse aynı iptal duyurusunu "Gün, Demokrasiye sahip çıkma günüdür" diyerek tekrar etti. Ancak ne 'üzücü olayları' ne de neden demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan, FETÖ'cülerin hain darbe girişimini kınayan herhangi bir açıklama metnine yer verilmedi. Dernek üyeleri ve spor yazarlarının tepkisi üzerine, TSYD'nin resmi sitesine siyah zemin üzerine Türk bayrağıyla "Darbe girişimlerinin sonuna kadar karşısındayız. Gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür" yazısı girildi.

ARTIK O KOLTUKLARDA OTURMAYIN!
Türkiye çok büyük bir badire atlattı. İçimizdeki vatan hainleri "Darbe" eylemini gerçekleştirmiş olsaydı, Türkiye ülke olarak uzun yıllar yaralarını saramayacağı bir karanlığın içine gömülecekti. Güçlü devlet yapısı, hükümetin cesur tavrı ve dik duruşu ile milletin sağduyusu ve kararlılığı sayesinde vatan hainlerinin emellerini gerçekleştirmeleri engellendi. Benim inandığım bir söz şöyle der; "Darbeler, ayaklanmalar, başkaldırılar yıkamadıkları hükümetleri daha da güçlendirir." Vatan hainlerinin bu kalkışması sonrası Türkiye'nin daha da güçleneceğine, toplumun birbirine daha çok sarılacağına inanıyorum. Hayatını kaybeden asker, polis, sivil tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Dünyanın her yerinden "Türkiye'ye geçmiş olsun" mesajları yağdı. İş dünyası darbe girişimini kınadı ve devletin yanında olduğunu açıkladı. Darbeyi önleme uğruna yüzlerce insan şehit oldu. 4 yıl boyunca asbaşkanlık görevini yaptığım TSYD'nin iş başındaki yöneticileri, vatan hainlerinin "Darbe" girişimini bilgisayarda bir oyun olarak görmüş olacaklar ki; yaşananları "Üzücü olay" olarak kınadılar. Yapılan ağır eleştiriler karşısında çark eden TSYD, "Gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür. Bu nedenle ödül törenimizi erteledik" şeklinde "Özürleri kabahatinden büyük" türünden anlamsız bir "Tweet" attılar. TSYD'nin vatan hainlerinin darbeye kalkışmalarına bir bildiri ile açıklama yapmaması utanç vericidir. Eğer siyasi arenada birbirleriyle büyük tartışmalar yaşayan, hatta kavga eden partilerin liderleri yaşanan vatan hainliğine karşı "Darbeye hayır" ve "Gün birlik olmak günüdür" sloganıyla hareket ediyorlarsa ve kolkola giriyorlarsa bu darbe girişiminin siyasete yönelik olmadığını ve tamamen devleti yıkma amaçlı olduğunu görebiliriz. Darbe girişimi sonrası Türkiye'nin yaşadığı ruh hali ile TSYD'nin ruh hali arasında ciddi düşünce farkı vardır. Bu yüzden darbe girişimine karşı, TSYD yönetiminin baskılara dayanamayarak, son anda resmi siteden yaptığı açıklama tatmin edici değildir. TSYD yönetimi gereğini yapıp artık o koltuklarda oturmamalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA