Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Eren: Tam bir pas duvarı

UEFA takibindeki Galatasaray yönetiminin ekonomik darboğazda Serdar Aziz ile Eren Derdiyok ikilisine 8.5 milyon Euro ödemesi tartışılabilir. Hatta "Pahalı" diyenler de olabilir. Ancak 28 yaşındaki Eren Derdiyok, Galatasaray'ın ihtiyacıydı. 25 yaşındaki Serdar Aziz için yaşadığı sakatlıklardan dolayı kafamda soru işaretleri var. Ancak; Serdar Aziz, Milli Takım'ın grup maçlarında yakaladığı yükselişini Galatasaray'a taşırsa savunmaya güç katar. Unutmayalım; ikisi de milli olan oyuncular Galatasaray'a ülke içinden alındı. Serdar ile Eren uyum sorunu yaşamayacakları gibi, ligi ve rakipleri yakından tanıyorlar..
Eren'i 2008'den beri izliyorum. Kasımpaşa'ya gelişi benim için sürpriz olmuştu. Eren, Galatasaray'ın, Elmander'den sonra aradığı "Pivot" santrfor tipidir.
Burak Yılmaz-Umut Bulut döneminde Galatasaray'ın temel sıkıntısı önde top tutamamaktı. Bu yüzden Galatasaray hücumda çoğalamıyordu. Eren Derdiyok güçlü fizik yapısı, sırtı dönük oynama özelliği ve 1.91'lik boyuyla Galatasaray'ın hücumdaki bu derdine çare olacaktır.
Eren Derdiyok, Sneijder, Podolski, Bruma, Sinan Gümüş, Selçuk ve alınırsa Lucas'a hücumda "Pas duvarı" olacaktır.. Ayrıca Sneijder ve Podolski de Umut döneminde yaşadıkları pas travmalarını ve öfkelenmeleri Eren'de yaşamayacaklardır.
Hatırlatayım; Eren'in en önemli özelliği "Topsuz oyunu" iyi bilmesidir. Pozisyon bilgisi sayesinde hücum bölgelerinde sabit takılmaz ve rakibe kendini unutturur. Sağ ayağını mükemmel kullanır. Toplara çok sert vurur. Tekniği yüksektir. Hava toplarında da çok etkilidir ve kafa vuruşlarını ezbere değil, bilerek ve nereye nasıl vuracağını hesap ederek yapar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA