Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sneijder’i korumak!

Riekerink, Galatasaray'ın başına geçtiyse bu tamamen Sneijder sayesindedir. Riekerink de eline geçirdiği bu fırsatı düzgün ve akıllı bir şekilde kullanıyor. Hollanda hocanın oyuncularla kurmuş olduğu sıcak ve mükemmel diyalog, Galatasaray'a da olumlu yansıyor. Yerli ve yabancı oyuncular Riekerink'i sadece sevmiyor büyük saygı da duyuyor, Hollandalı hoca da düzgün karakterli bir teknik direktör. Florya'daki basın toplantısını dikkatle izledim. Riekerink, Sneijder ile ilgili sorulara dikkatli cevap vermeye çalışırken toz kondurmamaya özen gösteriyor. Riekerink bu koruma kalkanını sadece Sneijder için değil Podolski ve Selçuk İnan başta olmak üzere tüm futbolcuları için kullanıyor. Gerçek şu; Sneijder'in mevcut form durumu, temposu ve fizik gücü Hollandalı teknik adamın dile getirdiği analizlere hiç uymuyor.
Riekerink, Sneijder'i, "Pozisyon alması belki çok çalışan birinden daha önemli. Kaliteli ve tecrübeli. Oyunu ve skoru her an değiştirebilecek bir oyuncu" olarak tanımladı. Sneijder'in kalitesinden şüphem yok. Maalesef sezon başından bu yana bu tanımlamaya uyan bir Sneijder izleyemiyoruz.
Çünkü Hollandalı yıldız sakatlıklarla boğuştuğu için fizik gücü olarak sahada her pozisyonda diri kalamıyor... Geldiğinden beri "Ben 10 numara gibi oynamak istiyorum.
Solda oynamam" diyen Sneijder şimdi ise sola yaslanarak idare ediyor! Sorumluluk almak sadece duran topları ve kornerleri kullanmak değildir. Riekerink ayrıca Sneijder için "Gol atmıyor olabilir ama çok pozisyon yakalıyor" açıklamasını yapıyor. Top çizgiyi geçmedikten sonra pozisyona girmenin anlamı var mı?
Dizindeki sakatlık nedeniyle Sneijder eskisi gibi değil. Riekerink alt yazısında "Dünya yıldızı" etiketi olan Sneijder'i eğer daha verimli hale getirmek istiyorsa Hollandalı yıldıza ya tam hazır olacak süreyi tanımalı ya da oynayabilecek süre içinde kullanmalı..
Galatasaray'ın, idare eden değil oynayabilen bir Sneijder'in kalitesine ihtiyacı var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA