Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Trabzon'a yazık oldu

EuroChallenge finalinde Nanterre ile karşılaşan Trabzonspor Medical Park, son anlarda savunmada üst üste 3 kez ribaunt alamadı ve yediği sayıyla kupayı Fransızlar'a hediye etti

Yazık oldu Trabzonspor Medical Park'a... Kupa, göz göre göre Fransa temsilcisi Nanterre'e gitti... Rakibin atletik siyahi oyuncuları, çok zorladı Trabzonspor'u... Geçiş oyunlarını çok hızlı oynamaları ve çok hızlı geri koşmaları ilk 3 periyot hep skoru önde götürmelerini sağladı. Ama Trabzonspor öyle basit hatalar yaptı ki... Tam 5 fast-break fırsatını, top kayıpları, smaç kaçırarak ve blok yiyerek harcadılar. Rakip hücum ribaundlarını sürekli zorlarken biz bu anlamda sınıfta kaldık. Karşılaşma boyu tek bir fast-break sayısı bulamadık. Ve hücumda da bir türlü eli sıcak bir oyuncu çıkaramadık. Hardy, beklenenin altında kaldı. Ne zaman skorda rakibe yaklaşsak gereksiz zorlamalarla fırsatları harcadık. Özellikle Ivanov'un son 5 dakikadaki iki üçlük denemesi ve Weems'in üçlüklerini izlemesi affedilmez hatalardı. Ama esas affedilmez olan; son hücumda alamadığımız savunma ribaundları oldu. Rakibe tam 3 fırsat verdik ve sonunda sahanın en kısa ismi Campbell'dan pota altından sayı yiyerek kupayı verdik: 63-64.

AH! O BASİT HATALAR!
Son 10 dakikaya 53-47 mağlup giren Trabzonspor, savunma direncini arttırarak mücadeleye ortak oldu. 4. çeyreğin ilk 6 dakikasında rakibine sadece 3 sayı şansı tanıyan temsilcimiz, Hardy ile 14 saniye kala 63-62 öne geçti ama son hücumu durduramadı.

TARİHİ DESTEK
Hayri Gür Spor Salonu, tarihi günlerinden birisini yaşadı. 7 bin 500 Trabzonspor taraftarı, salonu hınca hınç doldurarak bordo-mavili takıma destek verdi. Protokol Tribünü de doldu taştı. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile eski bir basketbolcu olan Romanya Başbakanı Victor Ponta, maçı FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ile izledi. Ponta, Rumen temsilcisi Energia'nın üçüncülük maçını bitime 1.9 saniye kala attığı basketle kazanmasına da çok sevindi. Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TBF Başkanı Harun Erdenay, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Medical Park Başkanı Abiş Hopikoğlu da maçı büyük bir heyecanla izledi.

EN DEĞERLİ SHULER
Şampiyon Natterre'e madalyalarını İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, kupasını FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel verdi. Üçüncü basamağa ise Fraport Skyliners'ı 83-80 yenen Rumen ekibi Energia çıktı. Final-Four'un en değerli oyuncusu Nanterre'den Jamal Shuler seçildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA