Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar, susuzluklarını gidermek ve vücudun direncini artırmak için Demirhindi şerbetini tercih ediyor.
Ramazan ayının yaz sıcaklarına denk gelmesi oruç tutan vatandaşları zorlarken Tekirdağ’da 22 yıldır aktarlık yapan Hasan Bedel, sahurda ’Demirhindi’ şerbeti tüketerek gün boyu yaşanan susuzluğun büyük ölçüde giderileceğini söyledi.
Hasan Bedel, Demirhindi şerbetinin susuzluğu giderirken vücudun direncini de artırdığını belirterek, "Demirhindi şerbeti Ramazan’da en çok satılan ürünlerin arasındadır. Çünkü Ramazan aylarında özellikle susuzluğu giderici ve vücudun direncini artırıcı olduğu için uzun oruç günlerinde vücuda yardımcı oluyor. Demirhindi şerbetinin ana maddesi Hindistan’da yetişen demirhindi meyvesidir. Şerbetin diğer malzemeleri de kabuk tarçın, karanfil, zencefil, havlıcan, kakule, hıbuscus ve muskatdan oluşuyor. Normalde 41 çeşitten oluşan şerbet günümüzde 8-9 çeşit malzeme kullanılarak tüketiliyor. Demirhindi yarım saat kırk beş dakika sıcak suda çözülmesinin ardından diğer malzemeler ile karıştırılarak yarım saat kaynamasının ardından süzülerek soğutulup içilecek hale geliyor. Ramazan ayında günde 15 kişi Demirhindi şerbeti almak için bizlere geliyor" dedi.
Bedel, Demirhindi şerbetinin yanındaki 10 çeşit malzeme ile birlikte kilogram fiyatının 40 lira olduğunu söyledi.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Tekirdag Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Tekirdag Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.